fbpx

Efter den hårda kritiken: Kommunen agerar

Stadshuset i Haparanda. Foto: Eva Spiik.
Redan i juni berättade HB att nuvarande och tidigare arbetstagare på Haparanda kommun riktade skarp kritik mot enhetschefen Lena Asplund. Förutom att HB hade kontakt med tiotalet personer som stod bakom kritiken fick samtliga kf-politiker den i brevform. Konsultbolaget Ernst & Young fick då  i uppdrag av kommunstyrelsens arbetsutskott att genomföra en utredning av arbetsmiljön. Nu har kommunstyrelsen beslutat om åtgärder i enlighet med den utredningen.

Utredningen har omfattat de kommunala verksamheterna Resursverkstan och tidigare Integrationsenheten i Haparanda stad. Uppdraget har även innefattat utredning av ledarskap, ekonomi/inköp och personalpolitik. Utredningen kom till som följd av att kritik riktats mot enhetschefen Lena Asplunds sätt att leda verksamheterna.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Efter den hårda kritiken: Kommunen agerar

 1. Väl talat ”F D anställd” . Uppenbarligen så har ju Lena Asplund varit ännu en i raden av felrekryteringar som gjorts inom Haparanda stad. Man undrar ifall HR-avd ligger och sover. Det är kommunens skattebetalare som är de stora förlorarna!! Hur är det möjligt att Lena Asplund inte fått sparken? Var är kristallkronan m fl möbler idag?? Varför anlita inredningsarkitekt?! Varför inte ta begagnade möbler mm från återvinningen? Skattepengar ska inte slösas i onödan!!

 2. Kristallen den fina, du missleder med dina påståenden. Jag har varit borta från kommunpolitiken 2004-2014. 2015 blev jag Ordförande för Barn och Ungdomsnämnden som inte hade någon koppling till dessa tjänstepersoner. 2019 blev jag invald till kommunstyrelsen och dess arbetsutskott. Om du inte ännu vet det så är Socialdemokraterna i opposition och inte styrande

  • Politiker föredrar ofta att skylla ifrån sig och beskyller gärna andra.
   Nästa att lämna borde bli denna Asplund som liksom föregående, skapar eget revir med sina egna. Ingen av dessa valda av folket.

 3. Ja ja tjänstemännen är så hårt hållna av politikerna, så styrda och bakbundna av reglementen.
  Var det inte något liknande We(S)tman uttryckte.
  Nå sent ska syndarn vakna.
  Westman tillhörde högsta beslutande politiska ledning då affärerna gjordes.
  Tjänstemän var visst inte så hårt hållna och styrda av reglementet trots allt.
  Så frågan som ställdes i någon annan kommentar här på HB webben.
  ”Vem dansade med vem under kristallkronorna?
  Vi vill veta!”
  Undrar istället vem som dansar nu, men framförallt var dom dansar?

 4. En ledare med rätt engagemang, utbildning och ett genuint intresse av att göra saker rätt utifrån rådande lagstiftning, behöver inga åtgärdasplaner! Att Haparanda ger henne förtroendet och möjligheten att fortsätta, innebär att fler enskilda medarbetare kommer att få lida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Smittoläget i Tornedalen

Det är svårt att jämföra smittspridningen i Sverige och Finland eftersom länderna rapporterar på olika sätt. Haparandabladet har därför räknat om siffrorna så att det går att jämföra smittoläget på båda sidorna av gränsen. Det visar sig att läget är

Sexåriga Ellinor fick covid-19

Det var ingen vanlig magsjuka som Ellinor, sex år, åkt på – vilket läkarna först trodde. Efter två negativa coronatester visade det tredje att hon hade drabbats av covid-19. 

Polisrazzia hos Haparandafiskare

15 gränspoliser från Skåne till Kiruna stormade  in i lokalen där 21 anställda hos yrkesfiskaren Thomas Innala höll på att bereda löjrom. De anställdas bilar blockerades och dörrarna vaktades. Incidenten var den senaste inslaget i en konflikt som nu pågått i 20 år.

Hur mår laxen i älven?

Dödligheten bland stigande lax i Torneälven har väckt oro i både Finland och Sverige sedan sommaren 2014, då fler döda laxar än normalt påträffades i vattenområdet. Förra veckan observerades flera sjuka laxar i älven, bland annat några som HB  fotade vid cementkajen i Haparanda.

Kliver ut ur skuggorna

I samband med lanseringen av Klas Barons tredje roman Hämnden gror (Kultur på gränsen), ger sig männen bakom aliaset till känna.