”Haparanda har levererat i världsklass”

Haparanda har levererat i världsklass, säger plats- och säkerhetschefen Joa Larback, som menar att skärgården i Norrbotten är helt unik. Foto: Läsarbild

Efter att inspelningen av teve-serien Expedition Robinson avlutades i förra veckan konstaterar Joa Larback, som ligger bakom valet av inspelningsplats, att ”Haparanda har levererat i världsklass”.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

10 kommentarer på “”Haparanda har levererat i världsklass”

 1. centern i haparanda gillar visst ”förnedrings-tv. k-rådet har aldrig tidigare smilat så stort som nu, ett tips med mer förnedrings-tv, varför inte spela in ”bonde söker fru”?

 2. Med tanke på allt fjantande med strandskydd här när det gäller stugor är det rätt fantastiskt ett det är helt ok att utestänga folk från hela holmar pga nå fjantprogram.
  Nä spela in skiten i fjollträsk istället…

 3. Affe,
  Inte en chans att man flyttar långt söderut bland dom kriminella och knarkligorna. Det finns jobb i norr, allt beror på vad du har för utbildning och vad för slags utbildning du är beredd att lägga din tid på. Att flytta söderut är väl det sista vi ska göra här uppe, vi ska hålla Norra Sverige levande. Dessutom så ser man dig klaga på nästan varje artikel. Det är bara att flytta härifrån och glömma att Hpda/hbwebben existerar, lev ditt liv och sluta vara så bitter.
  Förhoppningsvis ger Robinson mycket publicitet till norra Sverige och Haparanda! Tack ska ni ha för programmet!

 4. Tyskland och ett till land har varit ut och kikat på förutsättningarna i skärgården vet jag från säker källa med insyn. Och blir det mera Robinson från andra länder så då händer det grejer. Bla huspriserna kommer stiga mycket och mäklarna kan inte längre hålla tillbaka priserna vilket är deras avsikt tills nu.

  • Finns inga arbetstillfällen i Haparanda och dom som finns är av låglöneklass som handel och vård.
   Dessutom är dom flesta haparandabor nöjda med ”man har ju i alla fall ett arbete” och då är det inga problem för arbetsgivarna att hålla nere lönekostnaderna.
   Nä ungdomar och ni som vill ha ordentliga löner, flytta till en större stad eller söderut så åker lönen upp direkt och detta gynnar er då ni ska gå i pension och slipper leva på bidrag från staten som pensionärer.

   • Knapsu: Jag tänker så här att om Robinson Sverige har 120 stycken personer i deras crew Finland också 120 stycken personer Tyskland eventuellt på gång och Norge. Alla kan inte hyra in sig någonstans och blir detta permanent med Robinson så måste priserna gå upp. Men mäklarna i Haparanda gör allt för att hålla nere priserna så att de kan omsätta mer och snabbare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

”Vindkraftsparken förstör landskapet”

Invånare och näringsidkare gör nu ett upprop mot den planerade vindkraftsparken.
– Tornedalen har ett riksintresse för friluftsliv, vi har höga naturvärden och är ett natura 2000-område och kulturbyggd sen långt tillbaka. Vi är förskräckta över att den här bilden kommer att förstöras totalt, säger Birgit Niva.

Klippan tar strid

Personalen på Klippans äldreboende i Haparanda säger att de mår ”skitdåligt” och att de tänker kriga för att personalminskningar och ytterligare försämringar på boendet ska stoppas.

Römppähölkkä i granna höstfärger

När Römmpähölkkä inte kunde arrangeras på grund av Covid-19, tog Skidspårsföreningen den till en ny nivå och ett hundratal deltagare tog sig runt en valfri sträcka på elljusspåret i Pajala.

Utdömt badhus öppnar igen

I februari stängdes det åldersstigna badhuset i Pajala då det befarades att väggarna kunde rasa in. De politiska partierna var alla överens om att bygga ett nytt. Men under sommaren har badhuset reparerats och i kommande månadsskifte öppnas portarna igen. Blir det nu något nytt badhus?

Kämpar mot finsk vindkraft

Överklagningstiden för vindkraftsprojektet Karhakkamaa på finska sidan mitt emot Risudden och Korpikylä går ut den 5 oktober. Uppmaningen från den finska grupp som besökte några besöksanläggningar på svenska sidan i söndags är att de som har något emot planerna bör överklaga.

Pol/Svan tog hem seriesegern

Polcirkeln/Svanstein FF var spellediga i helgen, men blev seriesegrare i kavaj som man säger. Detta eftersom Vitå BK och Jokkmokks SK spelade oavgjort och Jokkmokk nu inte kan komma ifatt Tornedalslaget.

De kräver gång- och cykelväg

ERKHEIKKI Nu går folket i Mejabyarna ut i protest mot Trafikverkets planer på att endast anlägga en gång- och cykelväg, en ynka bit genom Erkheikki, på den tungt trafikerade väg 395.

HB granskar: Ojas miljonkonkurser

Patrik Oja lämnade jobbet som kommunchef i Haparanda under Barents Center-härvan för att gå över till entreprenören Mikael Fahlanders bolag. Sedan började han också bygga upp ett eget företagsimperium. HB har granskat vad som hänt med dessa företag.

Sparkraven läggs på Centralskolan

I Pajala lämnade tjänstemännen ett åtgärdsförslag för hur skolan ska spara pengar. Men utskottet väljer att inte följa det förslaget och lägger istället alla sparkrav på Centralskolan i Pajala.