fbpx

”Haparanda har levererat i världsklass”

Haparanda har levererat i världsklass, säger plats- och säkerhetschefen Joa Larback, som menar att skärgården i Norrbotten är helt unik. Foto: Läsarbild

Efter att inspelningen av teve-serien Expedition Robinson avlutades i förra veckan konstaterar Joa Larback, som ligger bakom valet av inspelningsplats, att ”Haparanda har levererat i världsklass”.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

10 kommentarer på “”Haparanda har levererat i världsklass”

 1. centern i haparanda gillar visst ”förnedrings-tv. k-rådet har aldrig tidigare smilat så stort som nu, ett tips med mer förnedrings-tv, varför inte spela in ”bonde söker fru”?

 2. Med tanke på allt fjantande med strandskydd här när det gäller stugor är det rätt fantastiskt ett det är helt ok att utestänga folk från hela holmar pga nå fjantprogram.
  Nä spela in skiten i fjollträsk istället…

 3. Affe,
  Inte en chans att man flyttar långt söderut bland dom kriminella och knarkligorna. Det finns jobb i norr, allt beror på vad du har för utbildning och vad för slags utbildning du är beredd att lägga din tid på. Att flytta söderut är väl det sista vi ska göra här uppe, vi ska hålla Norra Sverige levande. Dessutom så ser man dig klaga på nästan varje artikel. Det är bara att flytta härifrån och glömma att Hpda/hbwebben existerar, lev ditt liv och sluta vara så bitter.
  Förhoppningsvis ger Robinson mycket publicitet till norra Sverige och Haparanda! Tack ska ni ha för programmet!

 4. Tyskland och ett till land har varit ut och kikat på förutsättningarna i skärgården vet jag från säker källa med insyn. Och blir det mera Robinson från andra länder så då händer det grejer. Bla huspriserna kommer stiga mycket och mäklarna kan inte längre hålla tillbaka priserna vilket är deras avsikt tills nu.

  • Varför skulle huspriserna stiga bara för att det spelas in dokusåpor ute i skärgården?

  • Finns inga arbetstillfällen i Haparanda och dom som finns är av låglöneklass som handel och vård.
   Dessutom är dom flesta haparandabor nöjda med ”man har ju i alla fall ett arbete” och då är det inga problem för arbetsgivarna att hålla nere lönekostnaderna.
   Nä ungdomar och ni som vill ha ordentliga löner, flytta till en större stad eller söderut så åker lönen upp direkt och detta gynnar er då ni ska gå i pension och slipper leva på bidrag från staten som pensionärer.

   • Knapsu: Jag tänker så här att om Robinson Sverige har 120 stycken personer i deras crew Finland också 120 stycken personer Tyskland eventuellt på gång och Norge. Alla kan inte hyra in sig någonstans och blir detta permanent med Robinson så måste priserna gå upp. Men mäklarna i Haparanda gör allt för att hålla nere priserna så att de kan omsätta mer och snabbare.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.