fbpx

Stränderna är dubbelt så bra i Haparanda

Stränderna i Haparanda skärgård imponerar på programledaren Anders Öfvergård.

Haparanda skärgård har allt det som Robinson kräver. Det sa programledaren Anders Öfvergård igår när TV4 höll presskonferens på Temmilahti på Seskarö. 

– Det ska vara exceptionella stränder, så lite folk som möjligt och inte för långa avstånd. Haparanda har allt det, säger Anders Öfvergård, programledare för Robinson.

En karavan av riks- och lokalmedia åkte ut till stranden Temmilahti på Seskarö tillsammans med tv-produktionen för att få se en av tävlingsstränderna.

– Stränderna här i Haparanda skärgård är dubbelt så bra jämfört med Fiji. De är både djupare och plattare och de passar verkligen för Robinson. De lämpar sig för tävlingarna och hela tv-teamet får plats, säger Öfvergård.

I morgon torsdag startar filmningen av vildmarkssåpan Robinson.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Stränderna är dubbelt så bra i Haparanda

  1. Självklart inte tror väll någon att Stockholmare hade gett företräde för filmproduktion i deras skärgård, utan protester? Att kommunen dessutom lämnat löfte stod i Kuriren ”Haparanda Stad har lovat att tv-teamet ska ha förhandsrätt till vissa öar i skärgården, vilket innebär att semestrande invånare får lov att flytta på sig”. Hur kan kommunen offra våran natur o skärgård, ta det som är för många här en anledning att vi bor här och andra besökare kommer också för skärgården. Haparanda kommunen glömmer så lätt sina egna invånare..

  2. Exakt! Onödigt av kommunen att betala för att de skulle komma hit. Finns inte så mycket andra alternativ i Sverige för denna typ av tv-produktion. I södra sve är det ju mycket folk överallt

  3. vau!! men va bra alltid något om våran skärgård och få hit robinson !!!

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.