fbpx

Stränderna är dubbelt så bra i Haparanda

Stränderna i Haparanda skärgård imponerar på programledaren Anders Öfvergård.

Haparanda skärgård har allt det som Robinson kräver. Det sa programledaren Anders Öfvergård igår när TV4 höll presskonferens på Temmilahti på Seskarö. 

– Det ska vara exceptionella stränder, så lite folk som möjligt och inte för långa avstånd. Haparanda har allt det, säger Anders Öfvergård, programledare för Robinson.

En karavan av riks- och lokalmedia åkte ut till stranden Temmilahti på Seskarö tillsammans med tv-produktionen för att få se en av tävlingsstränderna.

– Stränderna här i Haparanda skärgård är dubbelt så bra jämfört med Fiji. De är både djupare och plattare och de passar verkligen för Robinson. De lämpar sig för tävlingarna och hela tv-teamet får plats, säger Öfvergård.

I morgon torsdag startar filmningen av vildmarkssåpan Robinson.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Stränderna är dubbelt så bra i Haparanda

  1. Självklart inte tror väll någon att Stockholmare hade gett företräde för filmproduktion i deras skärgård, utan protester? Att kommunen dessutom lämnat löfte stod i Kuriren ”Haparanda Stad har lovat att tv-teamet ska ha förhandsrätt till vissa öar i skärgården, vilket innebär att semestrande invånare får lov att flytta på sig”. Hur kan kommunen offra våran natur o skärgård, ta det som är för många här en anledning att vi bor här och andra besökare kommer också för skärgården. Haparanda kommunen glömmer så lätt sina egna invånare..

  2. Exakt! Onödigt av kommunen att betala för att de skulle komma hit. Finns inte så mycket andra alternativ i Sverige för denna typ av tv-produktion. I södra sve är det ju mycket folk överallt

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

STR-T bemöter kuppanklagelserna

STR-T:s gamla förbundsledning har beskrivit årskongressen i april, som kuppartad. En ny styrelsemedlem medger att allt kanske inte gick till enligt regelboken men att ”ändmålet helgar medlen”. Nya ordföranden Eva Kvist säger att inget i genomförandet gått felaktigt till. Hon ifrågasätter också att HB skriver om saken och frågar om tidningens källor.

HB granskar: Konsultkarusellen

HAPARANDA Kommunalrådet Sven Tornberg (C) har hela tiden prisat värmeverkets konsulter, deras höga kompetens och kommunledningens stora förtroende för dem. HB har nu granskat konsulterna som hittills kostat Haparanda värmeverk 7,8 miljoner kronor till och med april 2021. Och konsultfakturorna fortsätter att ticka in.

Kommunen köpte ut skyddsombudet

Mitt i bristen på vårdpersonal har Haparanda stad köpt ut en undersköterska som har arbetat prickfritt på äldreboendet Klippan i 38 år. Enligt kollegor beror det enbart på att hon har varit ett starkt skyddsombud.

VD fick oriktiga arvoden

Enligt aktiebolagslagen och skatteverket ska en vd vara anställd och inte konsult. Haparanda värmeverks vd har nu varit konsult i fyra år. En miss som kan kosta kommunen miljonbelopp om upplägget granskas.

”Staten måste sänka avkastningskravet”

Birger Lahti är riksdagsledamot och landsbygdspolitisk talesperson för (V). Han följer den hårdnade debatten vad gäller naturskog och avverkningar. ”Det enda raka är att staten sänker avkastningskravet på Sveaskog, för att bemöta miljökraven, säger han