Stränderna är dubbelt så bra i Haparanda

Stränderna i Haparanda skärgård imponerar på programledaren Anders Öfvergård.

Haparanda skärgård har allt det som Robinson kräver. Det sa programledaren Anders Öfvergård igår när TV4 höll presskonferens på Temmilahti på Seskarö. 

– Det ska vara exceptionella stränder, så lite folk som möjligt och inte för långa avstånd. Haparanda har allt det, säger Anders Öfvergård, programledare för Robinson.

En karavan av riks- och lokalmedia åkte ut till stranden Temmilahti på Seskarö tillsammans med tv-produktionen för att få se en av tävlingsstränderna.

– Stränderna här i Haparanda skärgård är dubbelt så bra jämfört med Fiji. De är både djupare och plattare och de passar verkligen för Robinson. De lämpar sig för tävlingarna och hela tv-teamet får plats, säger Öfvergård.

I morgon torsdag startar filmningen av vildmarkssåpan Robinson.

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Stränderna är dubbelt så bra i Haparanda

  1. Självklart inte tror väll någon att Stockholmare hade gett företräde för filmproduktion i deras skärgård, utan protester? Att kommunen dessutom lämnat löfte stod i Kuriren ”Haparanda Stad har lovat att tv-teamet ska ha förhandsrätt till vissa öar i skärgården, vilket innebär att semestrande invånare får lov att flytta på sig”. Hur kan kommunen offra våran natur o skärgård, ta det som är för många här en anledning att vi bor här och andra besökare kommer också för skärgården. Haparanda kommunen glömmer så lätt sina egna invånare..

  2. Exakt! Onödigt av kommunen att betala för att de skulle komma hit. Finns inte så mycket andra alternativ i Sverige för denna typ av tv-produktion. I södra sve är det ju mycket folk överallt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Hon blir ny skolchef

Det har stått klart att ny barn- och utbildningschef, tillika skolchef, skulle anställas under sommaren. Av totalt tiotalet sökande fastnade kommunen för Marie Simonsson.

Gropen är till salu

Ägarbolaget till gropen, Destination Gränsstaden Fastigheter ab, hittar inga aktörer som är villiga att satsa på en etablering i Haparanda.

”Bygg inget värmeverk!”

– Varför ska Haparanda kommun bygga ett nytt värmeverk för 155 miljoner när man i stället kan köpa stabil fjärrvärme. Pengarna kunde man i stället använda till nytt badhus och andra investeringar, säger Rune Routuvaara, styrelseordförande i kommunägda Övertorneå Energi och tidigare vd för bland annat Polarica och Nyhlén Hugosson, båda företag i miljardklassen.

Förre kommunchefens företagsgrupp rasar ihop

HAPARANDA Förre kommunchefen i Haparanda Patrik Ojas företagskoncern rasar nu fullständigt. Ytterligare fem företag har försatts i konkurs. Han drev liksom Mikael Fahlander många bolag där osäkra fordringar på andra koncernföretag räddade en i övrigt ganska tom balansräkning.

Energi från midnattssol

I Kaarnevaara, i gränslandet mot Finland, har riksdagsmannen Birger Lahti lagt en solcellsanläggning på sitt ladugårdstak. Med en sol som om sommaren flödar dygnet runt hoppas han kunna sänka energikostnaderna den dag han och hustrun Päivi ska gå i pension.