fbpx

Kalkylator för att räkna ut elstöd

Det går att räkna ut hur mycket en fastighetsägare kan få i elstöd för perioden november-december 2022.

I januari kom beskedet att ett nytt elstöd som täcker perioden november-december 2022 för hela landet. Och i början av februari månad tog sajten Konsumentguiden.se fram en kalkylator där man kan beräkna hur mycket man kan få i elstöd för perioden.

Kalkylatorn räknar ut hur mycket man kan få i stöd utifrån hur stor elförbrukningen i kilowattimmar var under mätperioden och vilket elområde en bor inom. Det andra elstödet ersätter 80 procent av den uppmätta förbrukningen. Inom elområde ett och två får fastighetsägare 90 öre/kwh.

Exempelvis skulle en fastighetsägare i elområde ett få 2.880 kronor om elförbrukningen landade på 4.000 kilowattimmar under november-december 2022. Vid 5.000 kilowattimmar får fastighetsägaren 3.600 kronor i elstöd, och vid 6.000 kilowattimmar får fastighetsägaren 4.320 kronor i elstöd.

Den som vill testa kalkylatorn, som alltså inte är framtagen av någon myndighet utan av en fristående organisation, eller vill läsa mer om hur kalkylatorn tagits fram, kan klicka sig vidare här.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Kalkylator för att räkna ut elstöd

  1. Lite förvirrad beskrivning.ock varför en kalkylator till att räkna ut det där.
    ? Vilket andra stöd menar ni

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka