fbpx

Hård kritik mot chef på kommunen

Avsändarna uppger att det har gjorts flera KIA-anmälningar mot henne om kränkande särbehandling, och även en så kallade 66a-anmälning vad gäller brister i arbetsmiljön.

I en skrivelse till samtliga politiker i fullmäktige i Haparanda samt till Arbetsmiljöverket framförs allvarlig kritik mot två kommunala chefer. Trots flera anmälningar uppges inget hända.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

16 kommentarer på “Hård kritik mot chef på kommunen

  1. Dax nu att fatta ingen ”rök utan eld”. Efter mina trista år vid Integration, skulle jag inte sätta min fot hos Haparanda kommun som arbetsgivare.

  2. Resursverstas ei ainoa paikka kunnassamme jota johdetaan ja on johdettu huonosti jo vuosia. Pomot riitelevät keskenään,työntekijät seuraavat esimerkkiä,henkilökohtaiset asiat tuodaan mukaan riitelyyn . Ei ihme,että tilanne on se mikä on.Huono työilmapiiri tulehduttaa ennenpitkää koko työpaikan,kaikki voivat huonosti.Heikko työnjohto hankkii myös ”juoksupoikia/naisia favoriiteikseen,nämä ovat sitten pahimpia riidankylväjiä
    työympäristössä,kun heillä on pomon ”lupa” olla ilkeitä.Niin kollegoita kohtaan, kuinmikä vielä pahempaa Hhe ovat ilkeitä asiakkaitakin kohtaan,joilla on jo ennestään huonosti asiat ja lähes mahdoton puolustaa itseään. Toimitukselle pyyntö,kääntäkää tämä myös Ruotsiski.

    • Översatt: Resursverkstan är inte enda inom kommunen som letts och fortsatt leds illa. Cheferna bråkar sins emellan, arbetstagarna tar efter, personliga saker dras in i bråket. Inte underligt att situationen är den som den är. Dålig arbetsmiljö infekterar hela arbetsplatsen alla mår dåligt. En svag arbetsledning skaffar också spring pojkar och flickor dessa i sin tur orsakar mer bråk i arbetssituationen, när de har chefens ”tillåtelse” att vara elaka. Så väl mot kollegor, men ännu värre mot kunder, som redan har sedan innan en dålig livssituation och en omöjlighet att försvara sig själva.

  3. Tycker att när man läser artikeln kan tyda mellan raderna med erfarenhet av personer och kollegor som pratar liknande om chefer/politiker/makthavare, att dessa/denna person som kommit med alla anklagelser antigen har blivit kränkt när dessa/denna person inte fått de daltande den är van att få från andra kommunchefer eller arbetsplatser där man inte sätter ner foten och tar åtgärder med anställda som hanterar sjukskrivning lättvindigt och sina krav från arbetsgivaren allt för omoget och nonchalant. Verkar vara sånt här som kommer upp om någon oavsett position kräver resultat/förändringar/åtgärder lägger sig en hel del på backen och skriker och demonstrerar som barnungar.

  4. Ibland kan man undra om vissa kommunanställda tror att de bara har rättigheter och inga skyldigheter.
    Kan man som anställd bete sig hursomhelst?
    Vad tycker ni som tar ställning här utan att veta fakta?
    Hur tänker HB som skriver från en synvinkel?
    Har ni blivit mobbade eller utskällda av kollegor och sen kastats ut i ”Happisbladet,” som skyldig till något du inte kan försvara i blaskan? Kom också ihåg, ni som gillar att tycka och ”vet en massa”, en vacker dag kanske du blir utsatt för elaka påhopp och påståenden. Då står skvallerdrevet där och vet att det är sant! Tänk till nu lite i kommunhuset också!
    Stötta varandra i stället för att gotta er åt andras olycka!

    • Finns tyvärr många i kommunen med egna erfarenheter av dessa chefer! Arbetsgivare har skyldigheter gentemot sina anställda och även chefen har ett stort ansvar för arbetsmiljö och villkor. Att tysta ner anställda hör inte till ett modernt arbetsliv.

  5. Chef är en titel och ett formellt uppdrag. Ledarskap är ett förtroende som måste förvärvas, men som ofta saknas av personer i chefsposition. Hapranda kommun är inget undantag. Som alltid gäller att, chefens mandat kommer uppifrån medan ledarens kommer nerifrån i organisationen.

  6. Vissa personer får för stora skor och tror att dom kan göra vad dom vill i chefsställning!

  7. Och hur kan ni veta att det är så det förhåller sig?
    Det brukar finnas två sidor av mynten, men tyvärr kan nog inte cheferna gå ut och säga sin sanning.

  8. Facket har upprättat en 66a, Arbetsmiljöverket har fått en anmälan. Nu vet vi inte exakt vad som utlöst detta, men att söka en anledning hos anställda torde vara uteslutet. Alltså återstår ”mellanchef”, ”högste chef” och politiker. Av dessa kategorier är det, oftast, endast ”mellanchef” som har direktkontakt med verksamheten och de anställda. Det som ska verkställas är dock,oftast, inte dennes idéer, utan dessa kommer från ”högste chef” respektive ”politiker”. Så innan man kan säga något vidare i soppan, bör info komma om vad problemen består av och vad är orsaken bakom. Avvaktar alltså till nästa artikel…….

  9. Varför får inte allmänheten se hela artikeln? Konstig censur av tidningen, med tanke på hur viktig fråga artikeln behandlar. Att som chef hota facket, skyddsombud som gjort bedömningen om 66a är aktuellt. Säger bara mycket om chefen!

    • Betala prenumeration så får du läsa hela artikeln. Det är inte gratis att driva en nyhetstidning.

    • Ja, Ni som inte tror och ifrågasätter anställdas skyldigheter och rätten att ställa några krav. En chef inom kommunen är också en anställd med en lång rad av skyldigheter gällande arbetsmiljö; en god och trygg arbetsmiljö, kränkande särbehandling, trakasserier och annat ofredande ska inte förekomma på en arbetsplats. Det som förekommit var så otroliga saker att man som anställd ifrågasatte om det verkligen kunde vara sant.

    • Hon har tidigare också ifrågasatt varför personal går till facket.

      Hon har bl.a hotat med uppsägningar om hen inte gör som chefen vill.

      Och arbetsplatstäffarna var rena parodin där ingen vågade säga något av rädsla.

      Men hon är jättebra på att ordna en massa undersåtar som gör ”jobbet”.

      M.m

    • Två år på Integration har satt sina spår, haft hen som chef. Alltid någon som kände sig utfryst och nertryckt och inte en gång gjorde hon något fel, hur uppenbara fel hen än gjorde.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Två nya mästare i hästdressyr

Filippa Pirinen och Ella Matila är två unga medlemmar i Haparanda Ryttare som har vunnit varsin klass i DM och Norrlandsmästerskapet i hästdressyr. 

Marsch för rätten att vara sig själv

Årets Pride-tåg avgick från Torneå och landade i Haparanda under lördagsförmiddagen.HB besöker ett familjeevent med allvarliga undertoner. 

”En enorm trygghet att vi är fem”

Från och med 1 september har Haparanda en ny politisk ledning, ett femmanna lag bestående av (C), (M), (KD), (SD) och (SJVP). Enligt nye kommunalrådet, Janne Lind (C), var de igång och jobbade redan den 30 augusti då de anser

Från Haparanda till Helgeandsholmen

Haparandas ledande socialdemokratiska representant Ida Karkiainen firar i höst tio år som riksdagsledamot. 

Öppet hus på Forslundsgården

På lördagen hölls öppet hus på den anrika Forslundsgården, där gästerna kunde ta del av processen med restaureringen. Besökandets skara bestod bland annat av representanter från länsstyrelser och familj till de gamla ägarna. 

Mäki säljer familjeföretaget efter 100 år

I 100 år har Mäkis lantbruk i Kardis ägts och drivits av samma familj. Mikael Mäki är tredje generationen lantbrukare på gården, men har nu tagit beslutet att gå i pension, och lämnar över handskarna till Irmantas Bockus och hans

Skratt och gråt bakom ett nytt läromedel i meänkieli

Enligt Susanne Redebo och Mervi Erkheikki, som har författat och idag lanserar ett digitalt läromedel på meänkieli, har det saknats ett modernt läromaterial för elever med grundläggande kunskaper i språket och som speglar elevernas vardag. ”Vi har under arbetet skrattat

Nu får 23 människor vila igen

Under söndagen kunde återlämnade kvarlevor begravas på Akamella ödekyrkogård 146 år efter att de grävdes upp och fördes bort. ”Det känns som att det blev en fin stund för dem här som nu får återbördas dit de hör hemma”, säger