fbpx

Munskydd på inom Region Norrbotten

Rekommendationen att bära munskydd fortsätter att gälla inom Region Norrbotten.

Även om de flesta restriktioner har lyfts den 29 september så gäller fortfarande rekommendationen att bära munskydd vid besök på hälsocentraler, mottagningar och avdelningar.

Andra rekommendationer som fortsätter att gälla är att medföljare endast ska följa med om det är nödvändigt. Samt att den som vill besöka en anhörig som är inlagd på sjukhus ska alltid kontakt personalen på avdelningen för att komma överens om hur besöket kan ske på ett säkert sätt.
Vidare uppger Region Norrbotten att personalen i vården kommer att fortsätt använda munskydd eller visir, samt att alla som läggs in på sjukhus eller ska opereras kommer att testas för covid-19.

 

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Munskydd på inom Region Norrbotten

 1. det skulle vara så att har du inte mask på dej så ingen vård på Hälsocentralen och sjukhus, så dom fattar dom som inte bär mask

 2. Men Anthony Fauci sa ju själv att masker inte hjälper? Å världens viktigaste människor har ju bara dem på pressbilder, det finns det på video.

  Men fortsätt ni som vill med ansiktsblöjor.

  • Det finns massor med forskning som visar just att munskydd minskar spridningen av virus genom utandningsluften. Vad än Flockimmunitetsmyndigheten säger.

   Det borde givetvis vara krav på munskydd även i Sverige.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 89 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF

En hel del fisk och strålande väder

I söndags var det några kallgrader och inte ett moln på himlen när pimpeltävlingen Vuononappet genomfördes med över 100 deltagare. 

Pensionär tog chansen att bli en skolmormor

Två timmar i veckan kommer skolmormor Margareta Tengberger till Aspstrandens skola och läser med eleverna. Hennes lön är uppskattning och glada tillrop från barn.