fbpx

Munskydd på inom Region Norrbotten

Rekommendationen att bära munskydd fortsätter att gälla inom Region Norrbotten.

Även om de flesta restriktioner har lyfts den 29 september så gäller fortfarande rekommendationen att bära munskydd vid besök på hälsocentraler, mottagningar och avdelningar.

Andra rekommendationer som fortsätter att gälla är att medföljare endast ska följa med om det är nödvändigt. Samt att den som vill besöka en anhörig som är inlagd på sjukhus ska alltid kontakt personalen på avdelningen för att komma överens om hur besöket kan ske på ett säkert sätt.
Vidare uppger Region Norrbotten att personalen i vården kommer att fortsätt använda munskydd eller visir, samt att alla som läggs in på sjukhus eller ska opereras kommer att testas för covid-19.

 

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Vet du mer? – TIPSA OSS!

Tipsa redaktionen via tipsa@haparandabladet.se, telefon 0922-28022 eller krypterat via vårt tipsformulär som finns här

Kommentera artikeln:

5 kommentarer på “Munskydd på inom Region Norrbotten

 1. det skulle vara så att har du inte mask på dej så ingen vård på Hälsocentralen och sjukhus, så dom fattar dom som inte bär mask

 2. Men Anthony Fauci sa ju själv att masker inte hjälper? Å världens viktigaste människor har ju bara dem på pressbilder, det finns det på video.

  Men fortsätt ni som vill med ansiktsblöjor.

  • Det finns massor med forskning som visar just att munskydd minskar spridningen av virus genom utandningsluften. Vad än Flockimmunitetsmyndigheten säger.

   Det borde givetvis vara krav på munskydd även i Sverige.

RELATERADE ARTIKLAR

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Sjöräddningen planerar etablering i skärgården

Sjöräddningen planerar att etablera sin verksamhet permanent i Haparanda-Kalix skärgård. Och redan nästa sommar kan en räddningsbåt finnas på plats i Kalix för att en frivillig besättning ska kunna övas och senare etableras som sjöräddare.

Sveriges bästa skolkommun

För andra året i rad har Lärarförbundet rankat Övertorneå till Sveriges bästa skolkommun. Pajala klättar rejält och placeras som etta när det gäller lärartäthet. Haparanda tappar däremot placeringar.

HB presenterar: Värmeverket och jakten på den försvunna skatten

HB avslöjade 1 juni i år att VD Pär Gabrielsson vid Haparanda Värmeverk AB var engagerad som konsult i strid med lagen. Det gav snabbt resultat. Redan 4 juni begärde Värmeverket att få komma in med en självrättelse till Skatteverket. Det har lett till en omfattande skatt(e)jakt med målet minsta möjliga skatt för alla inblandade.