fbpx

Lås inte dörren för idrotten

Jag läser ”En oroad medborgares” funderingar kring jämlikheten och de orättvisa villkoren för idrottsföreningarna i Haparanda. Jag har också funderat massor på detta.

Först vill jag bara påpeka att jag verkligen unnar hockeyns barn och ungdomar en öppen ishall. Lika så alla hästintresserade sitt stall. Men jag kan inte bortse från att det är just dessa barn som förmodligen har de mest penningstarka föräldrarna. Är det månne här förklaringen finns till hur ansvariga prioriterar i kommunen.

Jag misstänker att tanken bakom den låsta dörren är att ta död på föreningarna som fortfarande är verksamma i idrottshuset. Lås ungarna ute så de inte kan rekrytera nya medlemmar. Ju färre, ju bättre och lättare, bara slå igen. Precis som ni redan gjort med simhallen och andra delar av huset. Ni gör det så snyggt, lite nonchalant som att det var ju inget, och vem bryr sig.

Jag hör rykten att ansvarig förklarat den låsta dörren i idrottshuset med att detta visat sig fungera bra och att hon själv inte är ansvarig för beslutet. Förhoppningsvis ett missförstånd och så snart hon satt sig in i saken så vågar hon också vara ansvarig för fattat beslut.

Vilken förälder känner sig trygg med att åka iväg med ett litet barn när man vet att det kan ta stopp vid en låst dörr. Ungen kanske till och med blir ledsen för att man inte kommer in i de låsta lokalerna trots att man vet att det pågår träning där inne. Kanske är det första gången som barnet ska testa på träning, kanske säkrast att välja en annan förening. Större barn kanske klarar detta bättre men vem är trygg med att ha sina barn, kanske nästan tonåringar, inlåsta i ett hus där man själv inte kan komma in. Jag kan stå vid den låsta glasdörren och se vad som helst hända i korridoren.

Hör ni, maktens tomtar och tjänstemän, våga berätta vad ni egentligen har för planer. Tänker ni låsa oss helt ute och var tänker ni att våra barn ska ta vägen då. Jag ska snart betala för ett nytt idrottsår, är det månne dumt, kanske stänger ni hallen redan imorgon.

SKÄMS PÅ ER och LÅS UPP DÖRREN!

Bekymrad förälder

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Nu tar kvinnorna plats

Fler kvinnor tar plats på ledande positioner i kommunen den här mandatperioden.
– Det är viktigt att hälften av befolkningen också är representerade inom politiken. Ska vi lyfta jämställdheten i vår kommun så måste politiken visa vägen och vara ett föredöme, säger kommunalrådet Nina Waara (S).