fbpx

Happisbladet får inte dö!

Jag vill uppmana alla som bor i eller har någon koppling till Tornedalen att prenumerera på HB. Och gör det nu! Snart kan det vara försent.

Har du redan tidningen regelbundet så se till att ge bort en prenumeration i present/julklapp till någon som inte har den.

Dagstidningarna för idag en tuff kamp mot en krympande annonsmarknad. Viktigt blir då att prenumerationerna ökar och ger intäkter.

En så bra tidning som HB får inte dö!

För mig, som bor i Stockholm sedan 30 år, har den blivit en kär familjemedlem. I den ser jag släktingar kämpa mot vindsnurror, tidigare klasskamrater stötta språkprojekt och nybyggare utveckla bygden jag en gång lämnat
– men som fortfarande har en så stor plats i mitt hjärta.

Med erfarenheter från hur andra nyhetstidningar ser ut nuförtiden vågar jag påstå att HB levererar en otroligt nära och orädd lokal journalistik. Ni är mina hjältar som undersöker och ifrågasätter och sprider viktig information två gånger i veckan. Insändarsidan är häpnadsväckande fri från censur och mycket underhållande.

Hur skulle vi Tornedalingar utan er journalister och annonssäljare få reda på vad politikerna beslutar, vilka tjänster som finns där uppe eller vad som händer i grannkommunen?

Jag har räknat ut att ett exemplar av HB kostar runt 15 kronor om du prenumererar. Vad får du för den summan idag? Inte ens en liter fil.

”Trogen läsare 120 mil söderut”

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

19 kommentarer på “Happisbladet får inte dö!

 1. Varför kan man inte använda swish när man ska betala en eventuell prenumeration. Det skulle underlätta för många prenumeranter.

  • Det är en jättebra idé. Är inte säker på att man kan prenumerera med shiwsh bara, så att det dras varje månad. Vi ska kolla upp det. Men om man vill betala för en års eller halvsårsprenumeration borde funka i alla fall.

 2. Haparandabladet media AB är tillsammans med tre andra bolag (Filipsborg Aktiebolag, Filipsborg elteknik AB samt ett okänt bolag) dotterbolag till Vikaren aktiebolag. Ekonomin som redovisas fram till 2019 i ovanstående bolag är väl inte den bästa (man ställer sig inte upp och gör vågen direkt). Vilken effekt Corona haft på ekonomin (minskad annonsförsäljning) under 2020 känner jag inte till, ej heller om antalet prenumeranter minskat. HB får väl gå ut med en artikel och förklara hur läget ser ut ???

  • Branschtidningen Journalisten gjorde just ett större reportage om Haparandabladet, kräver inloggning men så här säger Örjan Pekka om läget: – Vi har haft en hyfsat bra lönsamhet, men 2019 gjorde vi ett nollresultat och i år har det varit ett väldigt dramatiskt fall på grund av corona. Vi har haft korttidspermitteringar, och just nu är det vita fläckarna-stödet som gör att vi har näsan över ytan, säger Örjan Pekka.
   https://www.journalisten.se/fordjupning/vi-lever-i-ett-centralistiskt-land

 3. Blir förvånad över inläggen att tidningen läggs ner var kommer dessa uppgifter från?

  • Tidningen är inte akut hotad just nu, men tidningar över hela Sverige har det tufft just nu, och även Haparandabladet.

 4. Så länge ndtagen finns lever HB utan dessa så är det go natt . Själv så läser jag Guiden …. snygg och lättsam produkt …..

 5. Som trogen bladetläsare hoppas jag givetvis att bladet blir kvar. Ett tips till de ansvariga. Min personliga uppfattning är att den ”Gröna” inriktningen är en nackdel för tidningen. Öppna för att öppet granska alla vid makten på ett opartiskt sätt. En öppet opolitisk granskning ger en större kundkrets. Släpp den subjektiva liberala politiska vinklingen. Klarar bladets gamla garde av detta?

 6. Veckans höjdpunkter när HB finns i brevlådan.
  Inte alla kommuner som har en egen tidning så visst skall vi vara stolta och rädda om vår fina lokaltidning.

 7. Hb var ju tidigare mer blåtonad…numer är det ju Rödgrön agenda Journalistik i det mest..

 8. Trogen läsare, bara för formens skull… utgår från att detta är en spontant inlägg från en verklig utflyttad tornedaling och inte en reklamkampanj från Örjan Pekka och HB? Med det sagt… jag håller med, må HB @ Happisblaskan leva vidare! Betalade själv nyligen en årsprenumeration för att få fortsatta nyheter från hembygden, trots att jag (som vissa meningsmotståndare nog skulle definiera som ”ickerödgrön”) ibland för mig själv bannar vad jag anser vara redaktionens vinkling av saker och ting. Dessutom, vad vore väl det fria ordet värt utan detta forum för såna som jag och andra trogna nättroll har tillgång till? Förvisso är vi sällan överens och många vettigare läsare skulle säkert vilja slippa våra kommentarsslingor, men …leve HB 🙂

  • Tack för att du läser HB med kritisk blick och deltar i diskussionerna, det är något vi uppskattar från våra läsare. Och även att du har en kritisk blick på det som kan uppfattas som självförhärligande reklam. Inlägget ovan är autentiskt, det är en verklig person som ligger bakom, som vi också vet vem det är. Men på Fria Ord, precis som här i kommentarsfälten, är det mer regel än undantag att de skribenter som inte är politiker väljer att skriva med signatur. Jag tror också att du lite underskattar oss som journalister om du tror att vi helt skamlöst skulle kunna skriva en sådan text om oss själva i någon annans namn, vi har högre integritet än så! Däremot är vi inte främmande för att lyfta positiva omdömen som andra ger, precis som de flesta andra företag. Med detta sagt: Tack för dit inlägg!

 9. Varför betala dyrt för en tidning som kommer bara två dagar i veckan och där halva tidningen är läsbar för svenskarna.
  Nä köper hellre Aftonbladet.

  • Ja, det är ditt val. Men Aftonbladet kostar mer än HB om du köper lösnummer. Och prenumererar du på HB blir det så klart mycket billigare. Sedan handlar det så klart också om vilket man föredrar: lokala nyheter eller riksnyheter.

   • Senast jag kollade så cashade Örjan in 500.000kr i utdelning. Tacka presstödet för det.

    • Hej Sverigevän,
     Haparandabladet är en av verksamheterna jag driver. Förutom det fastighetsförvaltning, skogsförvaltning och turismutveckling. Utdelningen du nämner kommer från moderbolaget, som 2019 gav koncernbidrag till mediaverksamheten som inte gick runt, trots presstödet.
     Det är kärvt att driva tidning på en liten ort, och jag hoppas verkligen att vi kan fortsätta med det även i framtiden.
     Mvh
     Örjan Pekka

     • Hej

      Jag tror att vi är många tornedalingar i förskingringen som följer nyheter i Tornedalen och vill att bladet ska leva vidare.
      Två funderingar
      Kan någon klok person starta ett upprop på Facebook eller annat lämpligt forum för
      ”Vi som stödjer Haparandabladet och prenumererar”
      Eller att bladet via register kontaktar oss som flyttat.
      Jag tror att intresset för en prenumeration kan vara stort.

      Sören Frankki Falkenberg
      Ny prenumerant

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen.