fbpx

Lyssna på oss om nya äldreboendet

Angående driften på nya äldreboendet Lunden: Till tidigare politiska koalitionen i Haparanda Stad som är budgetansvariga, Kristdemokraterna, Centerpartiet, Moderaterna och Sjukvårdspartiet.

Undertecknad undrar hur partierna tänker när man ska överlämna driften till ett privat företag! En avgörande orsak ska vara att skapa jobb inom företag på orten! Vilket företag i Haparanda har sådana resurser att kunna åta sig detta! Jag hade hoppats att våra politiker någon gång lyssnar på medborgarna, en röstning på Facebook som nyligen har förevarit visar klart vad den vanliga medborgaren vill, vilken valmöjlighet har de som ska bo där? Det verkar vara viktigast vad företagen har för valmöjligheter, inte den enskilde medborgaren.

Undertecknad var på en av de medborgardialoger som startades direkt efter valet av den nya politiska ledningen där det utlovades att nu skulle man börja lyssna på medborgarna i kommunen om vilka frågor som man ville ha förverkligade, nu visar det sig vad det var värt! Den omröstning som då gjordes med bollar visade då att den kommunala driften vann!

Vi i PRO är mycket besvikna på allt som lovades och är även frågande till hur de miljoner som staten har satsat på att förbättra äldrevården med bland annat bättre bemanning används, och en redovisning i KPR förväntar jag mig! Kommunalrådet säger att vi har bra äldrevård men en utredning har ju kommit fram till att ingen kommun i Sverige har haft tillräcklig beredskap för covid-19 och Haparanda kommun ska nog inte påstå att man är bättre rustade än någon annan i landet. Nu satsar man på nybygget Hemstranden, Lunden och det är ju bra, men det var väl tvunget vad jag vet, på grund av de krav som nu ställs på ett äldreboende.

Nej, lyssna på oss medborgare i kommunen för en gångs skull!

Åke Bolmgren, ordf. PRO Haparanda

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

9 kommentarer på “Lyssna på oss om nya äldreboendet

 1. Har hört i åratal att i kommunal val så spelar de inte nån roll på vad och vilket parti man röstar på. de är person man röstar på och inte på deras värderingar. med facit i hand efter decennier så stämmer detta inte alls. är man en centerpartist, moderat eller sd:era så har man sina extrema liberala värderingar med sig även i sina beslut i kommunalpolitiken. de är ju fakta. och ingen hänsyn till oss skattebetalare som får betala ett överpris till privata bolag allt för högerns värderingar. bara en tidsfråga innan LKAB säjs till privata bolag när samhällsomvandlingen är klar. Skrämmande!

 2. Kalle Kula, vinsten går till aktieägarna, inte till arbetarna!! Ingen är emot privata företagare, vi lever väl i en marknadsekonomi. Men varför lever dessa företagare på våra skattemedel? Låt privata bygga och driva äldreboenden, skolor, assistansbolag etc. men låt ”kunderna” betala för sig, utan våra skatte-medel!

 3. Det finns en annan aspekt i frågan. Driver kommunen äldrevården i egen regi, då har man ansvaret fullt ut. Lägger man ut driften externt, uppstår fördelen att man kan alltid kan skylla på den som ansvarar för driften , då klagomål inkommer. Man får en möjlig väg ut med ryggen fri. Äldrevården är, och kommer att vara en infekterad fråga. Helt enkelt för att pengarna räcker inte till för den kvalité och det innehåll många förväntar sig.

 4. Kalle kula: om man gör vinst så kan man få högre lön..
  Enkelt! Bra personal bra lön i privata företag!
  Frågor på det?

 5. En fråga Åke var skall du hitta personal till en kommunal verksamhet när det inte ens idag finns nog många händer och fötter…

  • Det är väl lika till privat företag. Vart hittar det personal? Säg med pengar men… företaget måste göra vinst? Högre lön större arbetsbelastning och mindre anställda…det är en bra ekvation..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Här svälter älgarna ihjäl

Stora flockar av älgar på Haparanda Sandskär fortsätter att svälta ihjäl. Varje år hittas ett antal kadaver efter älg som svultit till döds

Projekt för att få fisk till avloppsdike

Trafikverket byter vägtrumma i Kainulasjärvi för att avlägsna vandringshinder för fisk och levande organismer. Arbetet beräknas kosta uppåt 2,5 miljoner kronor. – Det blir ingen fisk, det är ett avloppsdike, hävdar byborna.

Jättesatsning på turism på Luppioberget

Bygglovshandlingar är inlämnade till Övertorneå kommun och Tillväxtverket har gett klartecken för 50 miljoner kronor. – När snön smälter börjar vi med att slå upp plintarna till stugorna och den 18 december i år kommer de första gästerna, säger Johan Väisänen.

Konkursen i Northland avslutad

Efter sex års arbete slutredovisar nu konkursförvaltaren Hans Andersson gruvbolaget Northlands konkurs – en av Sveriges största någonsin. Fordringsägarna med förmånsrätter får bara en bråkdel av sina fordringar betalda. Pajalaföretagen får inte ett korvöre. Ingen på Northland misstänks för brott.