fbpx

Replik: Oj, vad svårt det kan bli för Pajalas opposition!

Vi får nu åter se i medierna hur oppositionen i Pajala sågar allt som nuvarande styre (S, KD, Sjvp ) gör.

Denna gången är det en skattesänkning på 10 öre som är helt fel enligt dem. Samma belopp sägs vara en struntsumma samtidigt som den ändå enligt dem innebär stora besparingar på skola och omsorg. Hur ska ni ha det?

Tidigare betalades en stor del av va-avgifterna av skattebetalarna vilket är mot gällande regelverk. Vi rättade till detta genom att avgifterna höjdes så att de följer regelverket. Då var detta enligt oppositionen ett mindre rån av befolkningen.

Vi tycker inte att medborgarna ska betala samma sak dubbelt så i rättvisans namn vill vi sänka skatten med halva höjningen. Pajala behöver inte alltid vara värst på både skatter och avgifter.

S och V gjorde dessutom en tillfällig skattehöjning 2014 på 80 öre vilket de lovade återställa men aldrig gjorde. Man kan tycka de kunde vara glada att vi uppfyller lite av deras egna tidigare löften.

Ulrica Hammarström
Leif Gramner
Mats Bodmark
Roland Karlsson

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Replik: Oj, vad svårt det kan bli för Pajalas opposition!

 1. Nu har klubban fallit och skattebetalarna i Pajala har fått en skattesänkning på 10 öre och i samma klubblag försvann ca. 1,2 milj. kr från den kommunala ekonomin. Samma majoritet av S, Kd och NS har i tidigare beslut fastställt en budget för 2021 som ligger ca. 12-14 milj.kr lägre än prognosticerat utfall 2020, dvs. med krav på kostnadssänkningar inom skola, teknisk försörjning, fastigheter samt vård och omsorg med motsvarande belopp! Bl.a Pajala Centralskola har ålagts en ”översyn av personal” med ca. 3 milj.kr. Signalen från majoriteten är tydlig, verksamheterna har tillräckligt med pengar så nu sänker vi skatten i stället!
  Detta är Gramner & Hammarströms prioritering i brinnande pandemi.

 2. Det brukar vanligtvis bli livat när politiker ”stjäl” pengar av invånarna, men nu blir det liv när folket får tillbaka🤔

  Jag tycker iallafall det är ett steg i rätt riktning med skattesänkning👍
  Finns arbetsplatser i kommunen där folk pendlar ex. från Övertorneå som får märkbart mer betalt efter skatt fast man har samma lön som de som är skrivna i Pajala😮

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Bygger en digital hubb

Susann Svennemyr i Muodoslompolo ser gärna en digital mötesplats i byn och hennes vision sammanfaller med Pajala kommuns intentioner om att starta digitala hubbar i byarna. I Muodoslompolo är intresset för att jobba på distans stort.

Analys: Det blir nej till vindkraft

Den 11 oktober ska kommunfullmäktige i Pajala besluta om vindkraftsparken i Käymäjärvi som Vattenfall vill bygga. HBs analys visar att det blir ett nej och därmed ett kommunalt veto mot vindkraft. Men det förutsätter att normala jävsregler gäller annars är utgången mer oviss.

Grön våg i Tornedalen

”Det är en trend att folk väljer att bosätta sig på mindre orter. Det jag också noterar är att det inte är så att merparten flyttar till centralorten utan det är faktiskt två tredjedelar som flyttar in till byarna, så det är en liten grön våg känner jag”, säger Övertorneås kommunalråd Tomas Mörtberg. HB har besökt två barnfamiljer som nyligen flyttat in i varsin släktgård.