fbpx

Replik: Oj, vad svårt det kan bli för Pajalas opposition!

Vi får nu åter se i medierna hur oppositionen i Pajala sågar allt som nuvarande styre (S, KD, Sjvp ) gör.

Denna gången är det en skattesänkning på 10 öre som är helt fel enligt dem. Samma belopp sägs vara en struntsumma samtidigt som den ändå enligt dem innebär stora besparingar på skola och omsorg. Hur ska ni ha det?

Tidigare betalades en stor del av va-avgifterna av skattebetalarna vilket är mot gällande regelverk. Vi rättade till detta genom att avgifterna höjdes så att de följer regelverket. Då var detta enligt oppositionen ett mindre rån av befolkningen.

Vi tycker inte att medborgarna ska betala samma sak dubbelt så i rättvisans namn vill vi sänka skatten med halva höjningen. Pajala behöver inte alltid vara värst på både skatter och avgifter.

S och V gjorde dessutom en tillfällig skattehöjning 2014 på 80 öre vilket de lovade återställa men aldrig gjorde. Man kan tycka de kunde vara glada att vi uppfyller lite av deras egna tidigare löften.

Ulrica Hammarström
Leif Gramner
Mats Bodmark
Roland Karlsson

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Replik: Oj, vad svårt det kan bli för Pajalas opposition!

 1. Det brukar vanligtvis bli livat när politiker ”stjäl” pengar av invånarna, men nu blir det liv när folket får tillbaka🤔

  Jag tycker iallafall det är ett steg i rätt riktning med skattesänkning👍
  Finns arbetsplatser i kommunen där folk pendlar ex. från Övertorneå som får märkbart mer betalt efter skatt fast man har samma lön som de som är skrivna i Pajala😮

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Smittoläget i Tornedalen

Det är svårt att jämföra smittspridningen i Sverige och Finland eftersom länderna rapporterar på olika sätt. Haparandabladet har därför räknat om siffrorna så att det går att jämföra smittoläget på båda sidorna av gränsen. Det visar sig att läget är

Sexåriga Ellinor fick covid-19

Det var ingen vanlig magsjuka som Ellinor, sex år, åkt på – vilket läkarna först trodde. Efter två negativa coronatester visade det tredje att hon hade drabbats av covid-19. 

Polisrazzia hos Haparandafiskare

15 gränspoliser från Skåne till Kiruna stormade  in i lokalen där 21 anställda hos yrkesfiskaren Thomas Innala höll på att bereda löjrom. De anställdas bilar blockerades och dörrarna vaktades. Incidenten var den senaste inslaget i en konflikt som nu pågått i 20 år.

Hur mår laxen i älven?

Dödligheten bland stigande lax i Torneälven har väckt oro i både Finland och Sverige sedan sommaren 2014, då fler döda laxar än normalt påträffades i vattenområdet. Förra veckan observerades flera sjuka laxar i älven, bland annat några som HB  fotade vid cementkajen i Haparanda.

Kliver ut ur skuggorna

I samband med lanseringen av Klas Barons tredje roman Hämnden gror (Kultur på gränsen), ger sig männen bakom aliaset till känna.

Efter den hårda kritiken: Kommunen agerar

Redan i juni berättade HB att nuvarande och tidigare arbetstagare på Haparanda kommun riktade skarp kritik mot enhetschefen Lena Asplund. Konsultbolaget Ernst & Young fick då  i uppdrag av kommunstyrelsens arbetsutskott att genomföra en utredning av arbetsmiljön. Nu har kommunstyrelsen beslutat om åtgärder i enlighet med den utredningen.