fbpx

Replik: Oj, vad svårt det kan bli för Pajalas opposition!

Vi får nu åter se i medierna hur oppositionen i Pajala sågar allt som nuvarande styre (S, KD, Sjvp ) gör.

Denna gången är det en skattesänkning på 10 öre som är helt fel enligt dem. Samma belopp sägs vara en struntsumma samtidigt som den ändå enligt dem innebär stora besparingar på skola och omsorg. Hur ska ni ha det?

Tidigare betalades en stor del av va-avgifterna av skattebetalarna vilket är mot gällande regelverk. Vi rättade till detta genom att avgifterna höjdes så att de följer regelverket. Då var detta enligt oppositionen ett mindre rån av befolkningen.

Vi tycker inte att medborgarna ska betala samma sak dubbelt så i rättvisans namn vill vi sänka skatten med halva höjningen. Pajala behöver inte alltid vara värst på både skatter och avgifter.

S och V gjorde dessutom en tillfällig skattehöjning 2014 på 80 öre vilket de lovade återställa men aldrig gjorde. Man kan tycka de kunde vara glada att vi uppfyller lite av deras egna tidigare löften.

Ulrica Hammarström
Leif Gramner
Mats Bodmark
Roland Karlsson

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Replik: Oj, vad svårt det kan bli för Pajalas opposition!

 1. Nu har klubban fallit och skattebetalarna i Pajala har fått en skattesänkning på 10 öre och i samma klubblag försvann ca. 1,2 milj. kr från den kommunala ekonomin. Samma majoritet av S, Kd och NS har i tidigare beslut fastställt en budget för 2021 som ligger ca. 12-14 milj.kr lägre än prognosticerat utfall 2020, dvs. med krav på kostnadssänkningar inom skola, teknisk försörjning, fastigheter samt vård och omsorg med motsvarande belopp! Bl.a Pajala Centralskola har ålagts en ”översyn av personal” med ca. 3 milj.kr. Signalen från majoriteten är tydlig, verksamheterna har tillräckligt med pengar så nu sänker vi skatten i stället!
  Detta är Gramner & Hammarströms prioritering i brinnande pandemi.

 2. Det brukar vanligtvis bli livat när politiker ”stjäl” pengar av invånarna, men nu blir det liv när folket får tillbaka🤔

  Jag tycker iallafall det är ett steg i rätt riktning med skattesänkning👍
  Finns arbetsplatser i kommunen där folk pendlar ex. från Övertorneå som får märkbart mer betalt efter skatt fast man har samma lön som de som är skrivna i Pajala😮

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Rennäringens framtid – mot kollaps

Flera koncessionssamebyar har förlorat hundratals renar till stora ekonomiska värden. Det talas om miljonförluster och inom rennäringen befarar flera representanter en förestående kollaps. HB har intervjuat talespersoner för samtliga åtta koncessionssamebyar i länet.

Samebyn som utbildar ren-rena jakthundar

Sattajärvi Sameby inbjuder nu alla som har jakthundar till sin renhage med 700 renar att komma och göra sin hund ren-ren. Det vill säga att jakthunden jagar vilt – och inte driver renar under jakten.– Telefonen har gått varm. Intresset verkar stort från jägarna, säger renägaren Johanna Finnholm, Pajala.

Fiskeprojekten som satt Tornedalen på kartan

Vi har i Haparandabladet följt projektet från starten med några olika projektledare och en rad olika projekt som har genomförts. Av de beviljade 12,9 miljoner kronorna finns i dag 228.000 kronor kvar. Totalt har 17 projekt beviljats stöd, varav sju är avslutade. Två har fått avslag.

Övertorneåpolitikernas affärer

I Övertorneå driver sju av 14 toppolitiker företag. De representerar flera partier, inklusive vänsterpartiet. Men socialdemokraterna engagerar sig i kommunala bolag i stället. Fem av de sju privata politikerföretagarna gjorde affärer med kommunen 2018-2020.

Pajalapolitikernas affärer

Toppolitikerna i Pajala är inga entreprenörssjälar. I Haparanda driver i princip varenda toppolitiker egna företag. I Pajala är endast fyra av tretton aktiva företagare. En enda politiker gör affärer med kommunen.