fbpx

Replik: Oj, vad svårt det kan bli för Pajalas opposition!

Vi får nu åter se i medierna hur oppositionen i Pajala sågar allt som nuvarande styre (S, KD, Sjvp ) gör.

Denna gången är det en skattesänkning på 10 öre som är helt fel enligt dem. Samma belopp sägs vara en struntsumma samtidigt som den ändå enligt dem innebär stora besparingar på skola och omsorg. Hur ska ni ha det?

Tidigare betalades en stor del av va-avgifterna av skattebetalarna vilket är mot gällande regelverk. Vi rättade till detta genom att avgifterna höjdes så att de följer regelverket. Då var detta enligt oppositionen ett mindre rån av befolkningen.

Vi tycker inte att medborgarna ska betala samma sak dubbelt så i rättvisans namn vill vi sänka skatten med halva höjningen. Pajala behöver inte alltid vara värst på både skatter och avgifter.

S och V gjorde dessutom en tillfällig skattehöjning 2014 på 80 öre vilket de lovade återställa men aldrig gjorde. Man kan tycka de kunde vara glada att vi uppfyller lite av deras egna tidigare löften.

Ulrica Hammarström
Leif Gramner
Mats Bodmark
Roland Karlsson

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Replik: Oj, vad svårt det kan bli för Pajalas opposition!

 1. Nu har klubban fallit och skattebetalarna i Pajala har fått en skattesänkning på 10 öre och i samma klubblag försvann ca. 1,2 milj. kr från den kommunala ekonomin. Samma majoritet av S, Kd och NS har i tidigare beslut fastställt en budget för 2021 som ligger ca. 12-14 milj.kr lägre än prognosticerat utfall 2020, dvs. med krav på kostnadssänkningar inom skola, teknisk försörjning, fastigheter samt vård och omsorg med motsvarande belopp! Bl.a Pajala Centralskola har ålagts en ”översyn av personal” med ca. 3 milj.kr. Signalen från majoriteten är tydlig, verksamheterna har tillräckligt med pengar så nu sänker vi skatten i stället!
  Detta är Gramner & Hammarströms prioritering i brinnande pandemi.

 2. Det brukar vanligtvis bli livat när politiker ”stjäl” pengar av invånarna, men nu blir det liv när folket får tillbaka🤔

  Jag tycker iallafall det är ett steg i rätt riktning med skattesänkning👍
  Finns arbetsplatser i kommunen där folk pendlar ex. från Övertorneå som får märkbart mer betalt efter skatt fast man har samma lön som de som är skrivna i Pajala😮

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus. 

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda.