fbpx

Replik: Tack – men varför råsop?

Replik till ”Det var inte min åsikt!” i Haparandabladet 2022-10-21:

Tack för svar Lars Pekka! Även om din tacksamhet för min kritik mot ”skvallrig kvällstidningsjournalistik” känns begränsat ärlig, när du påstår att jag citat: ”efterlyser en megafonjournalistik där journalister, utan att ställa kritiska frågor, rapar upp det som makthavare säger”. Var ser han det i mitt inlägg, ärligt talat? Jag noterar dock att någon tagit till sig något när han skriver citat: ”kritik skärper journalister och ansvarig utgivare”.

Eftersom det var ett av syftena med min kritik, ser jag det som något av ett medgivande till att HB var ”ute och cyklade” i det som publicerade. Varför då denna avslutande råsop mot den ärliga kritiken? Varför läsa in något som jag aldrig påstått , och därefter hittepå-argumentera för att sätta kritikern på plats och därmed misstänkliggöra dennes avsikter. Ja varför? – Jag har mina aningar men avstår från att spekulera?

Lars Spolander

 

Svar direkt: Du var inte heller så dålig!

Lars, den råsop som du levererade om ”skvallrig kvällstidningsjournalistik” var inte heller så dålig. Fullt i klass med min påstådda råsop. Därmed tackar jag för en minidebatt som ändå är uppfriskande.
Jag skulle gärna se mer debatt om journalistik när tidigare konkurrerande dagstidningar smälter ihop till en – varpå den journalistiska konkurrensen dör. Och när dagstidningar fyller var och varannan sida med egen reklam – som vore de varuhus med allehanda produkter och tjänster att sälja. Går verkligen allting att sälja med mördande reklam?
Lars Pekka, frilansjournalist

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Replik: Tack – men varför råsop?

  1. Det Spolander inte verkar ha nått demokratiskta problem är SD:s politik mot våra demokratiska media, alla tidningar, tv. radio och poddar m.m men vad är de vi redan ser när sd redan börjar i fråga sätta public service reportage som till viss del inte Åkesson tycker om. Med sd i makten är vi tyvärr på samma väg som i ungern och turkiet som är sd-åkerssons dröm samhälle. Så se upp alla gruvisar på lkab. ni kan bli uppköpta av orban eller erdogan. med deras arbetsrätts politik. liknar moderaterna till fördel för kvartalskapitalisterna.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN