fbpx

Replik: Trovärdighet eller elakt spel

Replik till ”Även tjänstemän har ett privatliv” i Haparandabladet 10 maj:

Tack Ulrica för ditt svar på mina insändare. Tyvärr var det inte svar i den meningen att det gav svar på det jag ville veta. Du missade nämligen det väsentliga i mina insändare. Jag skrev inte om pendlande, absolut inte om pendlande jämförbar med arbetspendling till malmfälten. Mina frågeställningar handlar om TROVÄRDIGHET.

Pajala kommuns främsta mål är att öka befolkningen. Det står på kommunens hemsida och det har du själv framhållit i media vid många tillfällen. Förutom politikens främsta arbetsområde, så torde det också vara kommunens högste tjänstemans viktigaste arbetsuppgift. Det är här frågan om TROVÄRDIGHETEN kommer in. Hur ska han motivera människor att flytta hit, om han själv inte kan tänka sig att flytta hit?

Övriga tjänstemän som ej bor här kan nog inte behöva förklara sig, då de ju bara gör som chefen gör, med chefens välsignelse. Men VD för Pajala Bostäder hamnar också i en TROVÄRDIGHETPROBLEMATIK. Hur ska han motivera människor att nyttja hans produkter, då han själv inte kan tänka sig att bosätta sig i kommunen?

Apropå kompetensförsörjningen så är jag övertygad om att sökande från kommunen hanterat frågan om Vattenfalls information lika kompetent, kanske rent av mer kompetent, än tillsatte chefen.

Så har vi då till sist kommunledningens TROVÄRDIGHET i måluppfyllelsefrågan, det är ju ni som gjort valet av chefer. Kan det vara så att kommunledningen har ett viktigare mål än att öka befolkningen, nämligen målet att till varje pris förhindra att ge chefstjänster åt sökande från viss kommundel och därigenom minska den kommundelens inflytande i styrningen av Pajala kommun? Jag har svårt att tro att du, Ulrica, medverkar i sådant elakt spel.

Sigurd Westman

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Replik: Trovärdighet eller elakt spel

 1. Pajala kommuns politiker finns inte mycket förtroende för. Sedan länge tillbaka har man bara sett till att det beslut man tar gagnar sig själv och att man verkligen inte på något sätt tappar makten. Man ser inte till kommunen bästa, man tjafsar och kastar skit på allt som inte kommer från de egna leden. Man ser inte till kommunens bästa bara till sitt eget bästa. Jag ser inte att man vill utveckla kommunen, återigen minskar invånarantalet med 30 personer fast man utåt sett pratar om hur kommunen ska växa och hur mycket man gör, men det syns ju inget konkret på det utan fortfarande bara pajkastning och tjafs vilket gör att förtroende inte finns. Dom lokala politikerna skadar utveckling med deras tjafs och pajkastning som ständigt pågår, inte kommer ju någon att vilja flytta till denna kommun där det är så mycket tjafs och pajkastning inte ens kommunens egna anställda vill bo i kommunen. Pajala är ett sakta sjunkande skepp, syns inte mycket av att gruvan finns. Näringslivspolitiken är ju också en sak där man totalt saknar förtroende för, man ser inte alls de lokala näringslivet och det gör att inte kommer någon att vilja flytta hit och etablera företag här är det ju så mycket tjafs och pajkastning bara.

 2. Jag kan bara säga vilken pajkastning
  Tror ni verkligen att Pajala kommun utvecklas på det här sättet
  Vad kommunen behöver är att staten blir över förmyndare
  Fy skäms hela Pajala kommun

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen. 

Manliga städare trampar in i damernas duschrum

På Torneå badhus kan nakna badgäster överraskas av att manliga städare trampar in i damernas duschrum, medan kvinnliga städare trampar in i herrarnas. Kaisa Metsähalme tycker inte att det är okej. 

Anna-Lisa blev telefonist som femåring

När Leipijärvi fick telefonservice blev femåriga Anna-Lisa Harila byns telefonist. Deras hus låg lägligt, nära vägen och mitt i byn. HB har träffat den kavata flickan som numera heter Häggström, fyller 87 år i juni och är bosatt i Kalix.

Prova på-dans under dansveckan

Under PRO:s nationella dansvecka fick seniorer i Haparanda testa på bland annat Linedance. 

Smög igång premiäröppning

I juli förra året tog företagarna Janne Lind samt syskonen Stina och Viktor Medström, över River motell/restaurang/camping i Haparanda. Efter en storrenovering var det i går dags för en smygöppning.