fbpx

Replik: Vi ser det ur pensionärernas perspektiv

Replik till ”Hyran är faktiskt lägre i Pajalas särskilda boenden” i Haparandabladet 26 oktober 2021:

Det finns tre sorters lögn: lögn, förbannad lögn och statistik. Så sa Mark Twain om hur statistik används för att stärka svaga argument.

Pajalabostäder har svarat på PRO:s insändare om höga hyror i äldreboenden. Där har de med statistik utifrån bostadsbolagets perspektiv räknat fram att det till och med är lägre hyra per kvm i äldreboende än i vanliga lägenheter.

Vi från PRO, och hyresgästföreningen, ser det utifrån pensionärernas perspektiv. Och då ger en flytt till äldreboende högre hyra, vilket pensionsmyndighetens bostadstillägg visar. Glöm inte heller att en bostad i ett äldreboende som regel saknar ett fullvärdigt kök.

Även socialminister Lena Hallengren har reagerat och i riksdagen lovat att granska hyresnivåerna. Och Boverkets chefsekonom Bo Söderberg, som även är professor i fastighetsekonomi vid KTH, hyllar granskningen som tidningen Hem & Hyra gjort.

Leif Wikman
PRO Norrbotten

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Replik: Vi ser det ur pensionärernas perspektiv

  1. Allt ska ju vara ”Up to date”, så då finns det enligt mig fem varianter på lögn….. Lögn, förbannad lögn, statistik, journalistik och politik…..sen finns ju även Sverigedemokraterna, men dom kan inte räknas här, de är ju i en helt egen dimension av universum…..

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF