fbpx

Replik: Vi ser det ur pensionärernas perspektiv

Replik till ”Hyran är faktiskt lägre i Pajalas särskilda boenden” i Haparandabladet 26 oktober 2021:

Det finns tre sorters lögn: lögn, förbannad lögn och statistik. Så sa Mark Twain om hur statistik används för att stärka svaga argument.

Pajalabostäder har svarat på PRO:s insändare om höga hyror i äldreboenden. Där har de med statistik utifrån bostadsbolagets perspektiv räknat fram att det till och med är lägre hyra per kvm i äldreboende än i vanliga lägenheter.

Vi från PRO, och hyresgästföreningen, ser det utifrån pensionärernas perspektiv. Och då ger en flytt till äldreboende högre hyra, vilket pensionsmyndighetens bostadstillägg visar. Glöm inte heller att en bostad i ett äldreboende som regel saknar ett fullvärdigt kök.

Även socialminister Lena Hallengren har reagerat och i riksdagen lovat att granska hyresnivåerna. Och Boverkets chefsekonom Bo Söderberg, som även är professor i fastighetsekonomi vid KTH, hyllar granskningen som tidningen Hem & Hyra gjort.

Leif Wikman
PRO Norrbotten

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Replik: Vi ser det ur pensionärernas perspektiv

  1. Allt ska ju vara ”Up to date”, så då finns det enligt mig fem varianter på lögn….. Lögn, förbannad lögn, statistik, journalistik och politik…..sen finns ju även Sverigedemokraterna, men dom kan inte räknas här, de är ju i en helt egen dimension av universum…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Sjöräddningen planerar etablering i skärgården

Sjöräddningen planerar att etablera sin verksamhet permanent i Haparanda-Kalix skärgård. Och redan nästa sommar kan en räddningsbåt finnas på plats i Kalix för att en frivillig besättning ska kunna övas och senare etableras som sjöräddare.

Sveriges bästa skolkommun

För andra året i rad har Lärarförbundet rankat Övertorneå till Sveriges bästa skolkommun. Pajala klättar rejält och placeras som etta när det gäller lärartäthet. Haparanda tappar däremot placeringar.

HB presenterar: Värmeverket och jakten på den försvunna skatten

HB avslöjade 1 juni i år att VD Pär Gabrielsson vid Haparanda Värmeverk AB var engagerad som konsult i strid med lagen. Det gav snabbt resultat. Redan 4 juni begärde Värmeverket att få komma in med en självrättelse till Skatteverket. Det har lett till en omfattande skatt(e)jakt med målet minsta möjliga skatt för alla inblandade.