fbpx

Replik: Vi ser det ur pensionärernas perspektiv

Replik till ”Hyran är faktiskt lägre i Pajalas särskilda boenden” i Haparandabladet 26 oktober 2021:

Det finns tre sorters lögn: lögn, förbannad lögn och statistik. Så sa Mark Twain om hur statistik används för att stärka svaga argument.

Pajalabostäder har svarat på PRO:s insändare om höga hyror i äldreboenden. Där har de med statistik utifrån bostadsbolagets perspektiv räknat fram att det till och med är lägre hyra per kvm i äldreboende än i vanliga lägenheter.

Vi från PRO, och hyresgästföreningen, ser det utifrån pensionärernas perspektiv. Och då ger en flytt till äldreboende högre hyra, vilket pensionsmyndighetens bostadstillägg visar. Glöm inte heller att en bostad i ett äldreboende som regel saknar ett fullvärdigt kök.

Även socialminister Lena Hallengren har reagerat och i riksdagen lovat att granska hyresnivåerna. Och Boverkets chefsekonom Bo Söderberg, som även är professor i fastighetsekonomi vid KTH, hyllar granskningen som tidningen Hem & Hyra gjort.

Leif Wikman
PRO Norrbotten

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Replik: Vi ser det ur pensionärernas perspektiv

  1. Allt ska ju vara ”Up to date”, så då finns det enligt mig fem varianter på lögn….. Lögn, förbannad lögn, statistik, journalistik och politik…..sen finns ju även Sverigedemokraterna, men dom kan inte räknas här, de är ju i en helt egen dimension av universum…..

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.