fbpx

Replik: Vi ser det ur pensionärernas perspektiv

Replik till ”Hyran är faktiskt lägre i Pajalas särskilda boenden” i Haparandabladet 26 oktober 2021:

Det finns tre sorters lögn: lögn, förbannad lögn och statistik. Så sa Mark Twain om hur statistik används för att stärka svaga argument.

Pajalabostäder har svarat på PRO:s insändare om höga hyror i äldreboenden. Där har de med statistik utifrån bostadsbolagets perspektiv räknat fram att det till och med är lägre hyra per kvm i äldreboende än i vanliga lägenheter.

Vi från PRO, och hyresgästföreningen, ser det utifrån pensionärernas perspektiv. Och då ger en flytt till äldreboende högre hyra, vilket pensionsmyndighetens bostadstillägg visar. Glöm inte heller att en bostad i ett äldreboende som regel saknar ett fullvärdigt kök.

Även socialminister Lena Hallengren har reagerat och i riksdagen lovat att granska hyresnivåerna. Och Boverkets chefsekonom Bo Söderberg, som även är professor i fastighetsekonomi vid KTH, hyllar granskningen som tidningen Hem & Hyra gjort.

Leif Wikman
PRO Norrbotten

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Replik: Vi ser det ur pensionärernas perspektiv

  1. Allt ska ju vara ”Up to date”, så då finns det enligt mig fem varianter på lögn….. Lögn, förbannad lögn, statistik, journalistik och politik…..sen finns ju även Sverigedemokraterna, men dom kan inte räknas här, de är ju i en helt egen dimension av universum…..

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

HB granskar: Vad hände med värmeverket?

Nu kan HB avslöja att mycket har gått snett med den nya pannan på Haparanda Värmeverk – trots att konsulter anlitats för elva miljoner. Konsulternas kalkyler höll inte. Viktiga delar från förstudien kunde inte installeras. Kommunens borgen är förbrukad. Installationen är försenad med 3,5 år och en strid om viten för miljoner hotar.

Hälsoprojekt för personalen som utför de tyngsta jobben

– Med stöd från ett beslut i socialnämnden kommer vi att satsa 1,5 miljoner kronor på ett hälsoprojekt för stöd- och omsorgspersonalen, säger Peter Juntti, socialchef vid Övertorneå kommun.
I bakgrunden ligger att stöd- och omsorgsförvaltningen under sommaren 2022 fick ett extra prestationsbaserat bidrag från Socialstyrelsen. Efter beslutet om inriktningen för vart pengarna ska gå är det snart dags för det hälsofrämjande arbete som ska ingå i Hälsoprojektet.

Bygger kreativ miljö i Risudden

Det har väl knappast undgått någon att styrelsen för Konsthall Tornedalen har anställt en chef. Samtidigt fortsätter verksamheten i Risudden vid Art Hotel, som tar emot gäster, just nu en produktiv författare, som av det Norrländska litteratursällskapet ”Författarcentrum Norr” är bjuden på gratis boende för att ges chans skapa i en kreativ miljö.