fbpx

Rösta JA i folkomröstningen den 15 maj!

En JA-röst är en röst för möjlighet till fler arbetsgivare för undersköterskor i Haparanda.

Att det finns valfrihet och möjlighet att jämföra är just det som driver hela samhället och utvecklingen framåt, det syns tydligt inom de flesta branscher.

Svar på den RFI från de vårdföretag som visat intresse för att driva Hemstranden/Kotiranta visar att de alla har tydliga koncept och ligger långt fram vad gäller välfärdsteknik. Kommunen borde inspireras precis på samma sätt som vi kan inspireras av andra kommuners sätt att arbeta på för att förbättra verksamheten.

Kompetensförsörjningen inom vård och omsorg är svår och jag är övertygad om att om det finns flera arbetsgivare att välja mellan i samma stad, så ökar attraktiviteten inom yrket.

Haparanda kommun har som mål att vara en attraktiv arbetsgivare, ett mål som står fast oavsett vilka företag som etablerar sig på orten. Precis som att den omsorg som ges till våra äldre alltid ska hålla hög kvalitet, oavsett vem som utför den.

Sofia Söderholm

Moderaterna Haparanda

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Rösta JA i folkomröstningen den 15 maj!

  1. Söderholm med högern föredrar privata företag som lever på våra skattemedel! Alltså privata lever på skatter vi gemensamt betalt in! Man undrar ju, har inte näringslivet i bl.a Happis med Centerpartiet andra förslag att utveckla företagandet, utan våra gemensamma skattemedel!! Här har regeringen, Sossarna, pumpat in pengar, för att förbättra bl.a. äldre omsorgen.

  2. Hoppas att ingen köper borgarnas dravel! om dom styrande politikerna inte skulle ha förstört arbetsmiljön inom vård och omsorg med tokiga schemor, så skulle personal jobbat kvar och krisen varit ett minne blott! En personal som mår bra på jobbet gör ett bättre och effektivare jobb.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.