fbpx

Rösta JA i folkomröstningen den 15 maj!

En JA-röst är en röst för möjlighet till fler arbetsgivare för undersköterskor i Haparanda.

Att det finns valfrihet och möjlighet att jämföra är just det som driver hela samhället och utvecklingen framåt, det syns tydligt inom de flesta branscher.

Svar på den RFI från de vårdföretag som visat intresse för att driva Hemstranden/Kotiranta visar att de alla har tydliga koncept och ligger långt fram vad gäller välfärdsteknik. Kommunen borde inspireras precis på samma sätt som vi kan inspireras av andra kommuners sätt att arbeta på för att förbättra verksamheten.

Kompetensförsörjningen inom vård och omsorg är svår och jag är övertygad om att om det finns flera arbetsgivare att välja mellan i samma stad, så ökar attraktiviteten inom yrket.

Haparanda kommun har som mål att vara en attraktiv arbetsgivare, ett mål som står fast oavsett vilka företag som etablerar sig på orten. Precis som att den omsorg som ges till våra äldre alltid ska hålla hög kvalitet, oavsett vem som utför den.

Sofia Söderholm

Moderaterna Haparanda

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Rösta JA i folkomröstningen den 15 maj!

  1. Söderholm med högern föredrar privata företag som lever på våra skattemedel! Alltså privata lever på skatter vi gemensamt betalt in! Man undrar ju, har inte näringslivet i bl.a Happis med Centerpartiet andra förslag att utveckla företagandet, utan våra gemensamma skattemedel!! Här har regeringen, Sossarna, pumpat in pengar, för att förbättra bl.a. äldre omsorgen.

  2. Hoppas att ingen köper borgarnas dravel! om dom styrande politikerna inte skulle ha förstört arbetsmiljön inom vård och omsorg med tokiga schemor, så skulle personal jobbat kvar och krisen varit ett minne blott! En personal som mår bra på jobbet gör ett bättre och effektivare jobb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Förslag: Sju platser där vindkraft kan byggas

Naturskyddsföreningen gjorde för några år sedan en inventering av sju olika platser inom Pajala kommun där vindkraft kan byggas. Käymäjärvi tillhör inte dessa förslag. Samtliga föreslagna parker ligger sydväst om Pajala centralort och på längre avstånd från större byar.

Vattenfall utestängdes från Pajala kommuns Infocenter

HB kan avslöja att Vattenfall stoppades från att informera pajalaborna om vindkraftplanerna i Käymäjärvi i kommunens Infocenter i centrala Pajala. Beslutet togs enligt flera personer av kommunchefen Stefan Millgård, vilket han idag förnekar. Samtidigt stoppade han och utvecklingschefen Fredrik Holmström näringslivsstrategen Erik Mella från fortsatta kontakter med Vattenfall.

En ung man med ett gott hjärta

När Aaron Invall i Haparanda läste artikeln i HB om lilla Filimon som flytt från Ukraina frågade han sin mamma Kati Invall om han kunde ge lite leksaker till Filimon. HB såg till att de fick träffas och Aaron Invall och hans mamma Kati Invall uppskattade att få träffa Filimon och hans mamma och mormor som var väldigt rörda och tacksamma över att det finns så vänliga människor.

Två glädjebesked för Pajala Airport

Pajala får behålla två tur och returflyg per dag enligt ett färskt beslut från Trafikverket som motiverar det med att de lyssnat på gruv- och stålindustrin. Och i fredags lämnades bygglovshandlingarna in för utbyggnad av en ny utrikesterminal på Pajala Airport, som ska stå klar i oktober.

Siktar mot kommunalrådsposten

Med för närvarande tre mandat i Övertorneå kommun siktar Sjukvårdpartiet med Tomas Vedestig som ordförande på så mycket som sju till tio mandat. Han styrde kommunen tillsammans med Tomas Mörtberg, men nu säger han sig vara väl förberedd för att göra det på egen hand.