fbpx

Stödet för de äldres tidsbokningar behövs NU

Återigen tvingas vi se på när kommunledningen fördröjer beslut i frågor som är akuta. Vi socialdemokrater har initierat att kommunen tillsätter stödperson/er som hjälper äldre hemmaboende med tidsbokningar för covid-19-vaccinationen. Från denna vecka 22 mars så är tidsbokningen öppen på 1177. Tidsbokningen är inte enkel, du ska hitta sidan bland många alternativ, du ska besvara frågor i ett formulär, du ska från en kalender med en massa tider boka en tid och sedan bekräfta den bokade tiden.

Kommunalrådet ansåg att frågan inte berör Kommunstyrelsen utan skickade den till Socialnämnden som sedan inte heller ansåg att ärendet brådskar utan föreslår att stödpersoner till de äldre ska införas någon gång i maj. Men, snälla allianspolitiker stödet för tidsbokningar behövs idag och i morgon inte i maj.

Vi tackar för att vårt initiativ utmynnar i att de äldre får stödpersoner, men är helt oförstående för att det inte görs omgående. Regeringen har gett Haparanda kommun cirka 19 miljoner kronor i coronastöd, men pengarna används till att åstadkomma ett rekordöverskott på drygt 37 miljoner kronor i stället för att hjälpa befolkningen.

Vi måste sluta leva efter kommunalrådets devis att Haparanda inte behöver vara bäst!

Nina Waara

Bengt Westman

Eivor Olofsson

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Stödet för de äldres tidsbokningar behövs NU

  1. I denna sakfråga kan man bara hålla med sossarna. Ser i riksmedia att var tredje vaccinationstid på Älvsjömässan (i Stockholm) var obokad i helgen, enligt de som var där hade man upplevt det som svårt att boka tid. Herregud, folk dör pga corona och vaccinationer uteblir pga bristande datakunskaper, hur svårt kan det vara att hjälpa gamlingarna (70+ ?) att boka sin tid? Själv är jag yngre äldre, eller äldre yngre, eller nåt sånt, men jag tar gärna en dos från en 75+ som ej bokat!

  2. Med den takt som vaccineringen går i Sverige, lär väl många bli ”äldre” innan det blir vår tur i kön…, men nu öppnar ju sossarna gymnasierna så då lär ju flockimmuniteten jobba för det allmänas väl?

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Solpark planeras i Korpikylä

Det finns långt gångna planer på en stor solpark i Korpikylä som ska kunna leverera energi till 18.000 villor. Pia Hulkoff (SJVP) berättar att bakgrunden är att det råder stor brist på energi för företagsetableringar i kommunen. 

Startar ungdomsförbund

SSU, Socialdemokraternas ungdomsförbund, har väckts till liv i Haparanda efter årtionden av frånvaro.
– Jag får chansen att påverka politiken och göra ungdomars röster hörda, säger Anna Ollinen, 17 år.

Särkilax Maria skapad av ett enda stycke

Det var bara ett år sedan som det definitiva beslutet togs att uppföra en staty vid Särkilax kyrka norr om centralorten Övertorneå. Nu är statyn som döpts till Särkilax Maria uppförd och i lördags invigdes den.