fbpx

Stödet för de äldres tidsbokningar behövs NU

Återigen tvingas vi se på när kommunledningen fördröjer beslut i frågor som är akuta. Vi socialdemokrater har initierat att kommunen tillsätter stödperson/er som hjälper äldre hemmaboende med tidsbokningar för covid-19-vaccinationen. Från denna vecka 22 mars så är tidsbokningen öppen på 1177. Tidsbokningen är inte enkel, du ska hitta sidan bland många alternativ, du ska besvara frågor i ett formulär, du ska från en kalender med en massa tider boka en tid och sedan bekräfta den bokade tiden.

Kommunalrådet ansåg att frågan inte berör Kommunstyrelsen utan skickade den till Socialnämnden som sedan inte heller ansåg att ärendet brådskar utan föreslår att stödpersoner till de äldre ska införas någon gång i maj. Men, snälla allianspolitiker stödet för tidsbokningar behövs idag och i morgon inte i maj.

Vi tackar för att vårt initiativ utmynnar i att de äldre får stödpersoner, men är helt oförstående för att det inte görs omgående. Regeringen har gett Haparanda kommun cirka 19 miljoner kronor i coronastöd, men pengarna används till att åstadkomma ett rekordöverskott på drygt 37 miljoner kronor i stället för att hjälpa befolkningen.

Vi måste sluta leva efter kommunalrådets devis att Haparanda inte behöver vara bäst!

Nina Waara

Bengt Westman

Eivor Olofsson

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Stödet för de äldres tidsbokningar behövs NU

  1. I denna sakfråga kan man bara hålla med sossarna. Ser i riksmedia att var tredje vaccinationstid på Älvsjömässan (i Stockholm) var obokad i helgen, enligt de som var där hade man upplevt det som svårt att boka tid. Herregud, folk dör pga corona och vaccinationer uteblir pga bristande datakunskaper, hur svårt kan det vara att hjälpa gamlingarna (70+ ?) att boka sin tid? Själv är jag yngre äldre, eller äldre yngre, eller nåt sånt, men jag tar gärna en dos från en 75+ som ej bokat!

  2. Med den takt som vaccineringen går i Sverige, lär väl många bli ”äldre” innan det blir vår tur i kön…, men nu öppnar ju sossarna gymnasierna så då lär ju flockimmuniteten jobba för det allmänas väl?

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

STR-T bemöter kuppanklagelserna

STR-T:s gamla förbundsledning har beskrivit årskongressen i april, som kuppartad. En ny styrelsemedlem medger att allt kanske inte gick till enligt regelboken men att ”ändmålet helgar medlen”. Nya ordföranden Eva Kvist säger att inget i genomförandet gått felaktigt till. Hon ifrågasätter också att HB skriver om saken och frågar om tidningens källor.

HB granskar: Konsultkarusellen

HAPARANDA Kommunalrådet Sven Tornberg (C) har hela tiden prisat värmeverkets konsulter, deras höga kompetens och kommunledningens stora förtroende för dem. HB har nu granskat konsulterna som hittills kostat Haparanda värmeverk 7,8 miljoner kronor till och med april 2021. Och konsultfakturorna fortsätter att ticka in.

Kommunen köpte ut skyddsombudet

Mitt i bristen på vårdpersonal har Haparanda stad köpt ut en undersköterska som har arbetat prickfritt på äldreboendet Klippan i 38 år. Enligt kollegor beror det enbart på att hon har varit ett starkt skyddsombud.

VD fick oriktiga arvoden

Enligt aktiebolagslagen och skatteverket ska en vd vara anställd och inte konsult. Haparanda värmeverks vd har nu varit konsult i fyra år. En miss som kan kosta kommunen miljonbelopp om upplägget granskas.

”Staten måste sänka avkastningskravet”

Birger Lahti är riksdagsledamot och landsbygdspolitisk talesperson för (V). Han följer den hårdnade debatten vad gäller naturskog och avverkningar. ”Det enda raka är att staten sänker avkastningskravet på Sveaskog, för att bemöta miljökraven, säger han