fbpx

Stödet för de äldres tidsbokningar behövs NU

Återigen tvingas vi se på när kommunledningen fördröjer beslut i frågor som är akuta. Vi socialdemokrater har initierat att kommunen tillsätter stödperson/er som hjälper äldre hemmaboende med tidsbokningar för covid-19-vaccinationen. Från denna vecka 22 mars så är tidsbokningen öppen på 1177. Tidsbokningen är inte enkel, du ska hitta sidan bland många alternativ, du ska besvara frågor i ett formulär, du ska från en kalender med en massa tider boka en tid och sedan bekräfta den bokade tiden.

Kommunalrådet ansåg att frågan inte berör Kommunstyrelsen utan skickade den till Socialnämnden som sedan inte heller ansåg att ärendet brådskar utan föreslår att stödpersoner till de äldre ska införas någon gång i maj. Men, snälla allianspolitiker stödet för tidsbokningar behövs idag och i morgon inte i maj.

Vi tackar för att vårt initiativ utmynnar i att de äldre får stödpersoner, men är helt oförstående för att det inte görs omgående. Regeringen har gett Haparanda kommun cirka 19 miljoner kronor i coronastöd, men pengarna används till att åstadkomma ett rekordöverskott på drygt 37 miljoner kronor i stället för att hjälpa befolkningen.

Vi måste sluta leva efter kommunalrådets devis att Haparanda inte behöver vara bäst!

Nina Waara

Bengt Westman

Eivor Olofsson

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

2 kommentarer på “Stödet för de äldres tidsbokningar behövs NU

  1. I denna sakfråga kan man bara hålla med sossarna. Ser i riksmedia att var tredje vaccinationstid på Älvsjömässan (i Stockholm) var obokad i helgen, enligt de som var där hade man upplevt det som svårt att boka tid. Herregud, folk dör pga corona och vaccinationer uteblir pga bristande datakunskaper, hur svårt kan det vara att hjälpa gamlingarna (70+ ?) att boka sin tid? Själv är jag yngre äldre, eller äldre yngre, eller nåt sånt, men jag tar gärna en dos från en 75+ som ej bokat!

  2. Med den takt som vaccineringen går i Sverige, lär väl många bli ”äldre” innan det blir vår tur i kön…, men nu öppnar ju sossarna gymnasierna så då lär ju flockimmuniteten jobba för det allmänas väl?

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen.