fbpx

Vad vill de styrande i Pajala göra?

Vi som sitter i majoritet i Pajala vill göra det möjligt att bo i hela kommunen.

Men därmed är det inte sagt att all kommunal service kan erhållas överallt.

Till exempel kan vi inte ha skolor i alla byar, inte kan vi heller ha flera centralorter.

Men för att kommunen ska kunna växa så måste vi se till så att det bland annat finns möjlighet till skola inom rimligt avstånd. Inte minst för att de företag som finns, i stor utsträckning utanför Pajala centralort, ska ha rimliga förutsättningar att kunna rekrytera personal. Man ser att byggärendena har mer än fördubblats i förhållande till 2020.

Vi vill även göra det möjligt att fler kan bygga nya hus i kommunen, och till det behöver det finnas byggbara attraktiva tomter, därför vill vi se över möjligheten att detaljplanera bland annat Solsidan i Pajala och en del av Sattajärvi.

Detta för att det finns ett intresse att få bygga på dessa ställen, i Sattajärvi sker cirka 80 procent av alla nya villabyggen i Pajala kommun.

I Pajala står vi inför att bygga ett nytt reningsverk som gör att det finns utrymme för att Pajala ska kunna växa. För att folk ska attraheras av att flytta till Pajala kommun så behöver vi lyfta de positiva saker som sker här. Och vad som är fint med Pajala kommun.

Kristdemokraten Peter Ericsson

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

12 kommentarer på “Vad vill de styrande i Pajala göra?

 1. förstår att eriksson framför sattajärvi som en tillväxtby. för KD:s politik går ut på att byn ska utvecklas till ett ”amischsamhälle” alltså en by med egen beslutanderätt som abortmotstånd, inga kvinnliga präster, mm. införa vårdnadsbidrag för att kvinnorna i byn ska bli kvar vi sin läst, alltså köket. föräldrarna bestämmer vem barnen får gifta sig med. Det är fakta.

  • Förstår att du skämtar ”ej liberal politik”, för nu hade du löjligt låg nivå på din kommentar.

   • Varför publiceras inget om kaoset i Ötå här på webben? Media i Sverige och utomlands skriver. Men här är det pinsamt tyst. Vad som händer och sägs i kulisserna i maktens korridorer. Inga insändare tas heller in i tidningen. Mer än de männen i makten skriver då förstås. Är det Mörtberg som styr även media?? 🤬

    • I Övertorneå händer väl inte särskilt mycket rent politiskt? Kommunpolitikerna beter sig som grundskoleelever (om de nu kallar varandra för könsord eller om det bara är vissa av dem som påstår att de andra kallar dem för könsord är svårt att avgöra). Hur som helst är det slöseri med tid och skattepengar. Sådant kan de hålla på med på fritiden i stället och då, om det upplevs som nödvändigt, anmäla varandra om de vill – men håll det utanför sammanträdet! Dokusåpor kan man ju kolla på teve i stället om man känner för det.

  • Du tänker helt fel. Vårdnadsbidraget har aldrig varit reserverat för mammorna. Att kanske inte så många pappor har valt att ta emot det är en annan sak. I första hand är vårdnadsbidraget till för barnens bästa. Under det första året, kanske de första åren, har mammorna oftast de bästa fysiska förutsättningarna för att ta hand om barnen, om man säger så. Sedan finns förstås individuella variationer personlighetsmässigt. Hur som helst har ingen någonsin tvingats ta emot vårdnadsbidrag. Det handlar om förlängd föräldraledighet. Vad har du emot det? Vill du förbjuda föräldraledighet helt och hållet, kanske, och tvinga alla barn att gå på dagis? Sovjetfasoner …

  • Låt inte bitterhet ta överhand.❤ Önskar dig en riktigt fin sommar.

 2. Dessutom tror jag inte att kommunalrådet som är den största ”linslusen” utför det bästa arbetet…

 3. Vill inte hålla med dig ”Eisekannatte” en signatur som uttrycker negativitet, som är så vanligt bland Tornedalingar som
  fortfarande har ”offerkoftan” på.
  Jag jobbar som högstadielärare på en av kommunens skolor och har hand om elevrådet. Ulrica Hammarström är det första kommunalrådet som är intresserad av elevernas åsikter och deltar i deras möten.

 4. Tävlingen vem som har de osynligaste kommunalråden är jämn mellan Pajala och Luleå. Luleå leder tack vare att dem har två osynliga kommunalråd. Efter Nordströms och Lekfalks avgång så är det tystare än i graven i Luleå. Skolans Sammeli och Socialens Hansson leker tysta leken med alla, speciellt med företagen i Luleå.

  • Undrar vilka som var med i arbetet med Facebookhallarnas etablering i Luleå.. Dom skulle ju resultera i 30000 nya jobb i Residensstaden. Inte ens oppositionen vågade ifrågasätta hela projektet… Nåväl av dessa Trettiotusen nya jobb blev det enligt uppgifter ett fåtal nya jobb.
   Märkligt att det är så tyst om detta misslyckade projekt, skrämmande lätt att tysta ner dylika misstag. Undrar hur dom andra megastora satsningarna i Norr kommer att bli…

 5. Tänk om våra politiker skulle sluta kasta skit på varandra hela tiden. Det är en inget som gagnar kommunen. Nivån är sååå enormt låg. Börja istället att se vad kan vi göra för att öka attraktivitet till att vilja bo här. Se till att företag har goda förutsättningar för att verka i kommunen. Bär inte iväg pengarna från kommunen. Finns många olika anledningar till varför man hamnar låångt ner i rankingen.

 6. Pajala kommunalråd är det mest osynliga råd vi haft genom alla år.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka

Sjukresa gick i 140 kilometer

En sjukresa hem från Kalix sjukhus blev en riktig skräckfärd för tre Haparandabor. ”När taxichauffören läser i mobilen i 140 kilometer i timmen är det inte säkert”, säger Henry Vesala. 

Intensiva dagar inför revyn

https://e.haparandabladet.se/p/haparandabladet/2024-05-24/a/intensiva-dagar-infor-revyn/1893/1470867/52419103

Avtalsskandal i Pajala: Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal

HB kan idag avslöja en av de största kommunskandalerna i Norrbotten i modern tid. Miljoner har strömmat till konsulter utan avtal i Pajala. Konsulter har slutattesterat egna kostnader och fakturor. Revisorerna avstyrker nu ansvarsfrihet för kommunstyrelsen.