fbpx

Vi kontrollerar strömmen till var femte väggkontakt

Skulle verkligen vara roligt att höra från Vattenfall när den så kallade ”isningen” av vattenkraftsdammarna är över? De är rätt konstigt att detta blivit ett problem som aldrig förut funnits? Är nog ingen norrbottning som tror på denna ekonomiska ”lögn”.

De gör miljarders miljarder på folkets bekostnad, och under dessa tider när allt annat är dyrt så kan dom ju inte vara sämre. Hoppas på svar men väntar mig inget. Så här kommer en hälsning med textdelar från Euskefeurats låt ”Länge har vi väntat”. Ett budskap som kanske borde infrias:

För länge har vi väntat men nu har det gått dithän
Att nu så får du lov och ta och öppna portmonnän
För vi som bor här uppe i Norrbottens Län
Vi är inte så pigga att ligga och tigga på våra bara knän
Så Svea du ska lyssna noga på vad jag har sagt
För vi kontrollerar strömmen till var femte väggkontakt
Därför är det säkrast att vi får som vi vill
Annars kan inte vi lämna nån garanti att vi inte klipper till

Q

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Vi kontrollerar strömmen till var femte väggkontakt

  1. svar till Q: det är ni i SD som styr landet idag. de är väl fakta? eller inte? förstår att inte sd vill stå för vad man kom överens i”slottsavtalet” jo man säger sig att man måste ju kompromissa efter valet. så det var det största lögnen hittills.tänk att vi har en statsminister som fått makten på lögner. Det enda parti som gick framåt var ju sd som deras väljare trodde mest på deras lögner om sänkta bränslepriser från dag ett alltså 10 sept.

    • Hmm sd sitter inte i regeringen. Sosseregeringen är orsaken till denna situation vi är idag . Går inte att skylla på dagens regering förutom brutna löften.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Myggrik midsommar med mörka moln

Man kan undra om väderguden är dadaist – med massiv hageleld i Seskarö som på några minuter förvandlar festplatsen till leråker och skyfall mitt under ringlekar vid Kukkolaforsen. 

Brottarmästaren grep in när polisen var långt borta

Kände Haparandaprofilen och mästerbrottaren Tomas Johansson gjorde en hjältemodig insats på måndagskvällen när han skyddade allmänheten från en påverkad och förvirrad man som beväpnat sig – med en borrmaskin. 

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen.