fbpx

Vi vill bygga en stark och trygg kommun med framtidstro

Socialdemokraterna i Pajala Kommun vill bygga en stark och trygg kommun som ger framtidstro. En sak som vi arbetat med under hela den här mandatperioden är att ha ett bra arbetsklimat och bra samtalston. Det är tråkigt när man bara ska hacka på varandra.
Vi har inte alltid lyckats, men samtalstonen har blivit bättre. En sak som definitivt är en attraktivtetsfaktor är hur vi politiker bemöter varandra.
Det är förståeligt att när man går in i valrörelse, att man börjar om med de nedvärderande orden, men likafullt väldigt tråkigt.
Tyvärr så är det inte genom att hacka på andra politiker och deras politik man vinner röster. Man vinner röster på att föra fram sin egen politik, vad man vill genomföra, hur man vill göra det.

Lätt att genomskåda

Att försöka påpeka att vi under denna mandatperiod inte gjort något, går ganska fort att genomskåda. Sen funderar vi vad man egentligen menar? Eftersom det under många år varit ganska hårda stålbad inom kommunsektorn, speciellt för Pajala som under många år minskat i befolkning, där man dragit ned på kommunalservice, lokaler och så vidare.
Det har man gjort trots att man även då fått mer statliga stöd. Att vi nu med samma intäkter klarat av att behålla all den kommunala servicen under denna mandatperiod är tydligen inte bra.
Det var ett av dom vallöfte som vi gick till val på, att behålla skolstrukturen, för vi ser att det är ett vinnande koncept. Många vill flytta till mindre orter där det ändå finns en skola i närheten.

Vi har utökat

Är det meningen att vi ska dra ned för att man ska vara nöjd?
Vi har till och med utökat den, men det kan man ju ”råka” glömma då man ska agera historieberättare…
Att vi investerar nästan 60 miljoner i centralorten för nytt reningsverk, vi bygger ut utrikeshallen på flygplatsen för cirka 10 miljoner för att kunna ta emot mer utrikesflyg, att vi tagit tillbaka årskurs 6 i Tärendö där barnen ökar i antal, att vi satsat på en digital hubb i Muodoslompolo för att visa att vi även ser en framtid där, satsat på häst- och stallverksamhet i Pajala Centralort för att bredda föreningslivet och dess utbud, utökat ekonomisk tilldelning till främst Pajala centralskola. Vi har tagit beslut om att bygga nytt badhus i centralorten efter en grundlig undersökning.
Listan kan göras lång.

Fler flyttar in, än ut

Ja, vi har minskat i befolkning under vår mandatperiod, men under 2019, 2020 och 2021 (2022 är ju som sagt inte klart ännu) så har vi minskat med 79 personer. Men ser man till inflyttade och utflyttade så har mer än 100 personer fler flyttat till kommunen under mandatperioden än flyttat från kommunen.
Alla dessa satsningar vi gjort under denna mandatperiod har vi naturligtvis inte gjort ensamma utan tillsammans med våra samarbetspartier, men vi hade gärna sett att oppositionen (förutom M som alltid deltar) hade varit mer intresserade att komma och vara med i alla de strategiska informationer/diskussioner som vi bjudit in till. Tyvärr har inte samarbetsviljan och intresset varit så hög som vi önskat, men det kanske blir bättre nästa mandatperiod.

Vi vill ha fortsatt förtroende

Vi vill fortsätta att leda kommunen ytterligare fyra år, för vi har kompetensen och viljan att klara av Pajala Kommun och dess krav. Det s.k. experimentet har faktiskt gått ganska bra under dessa år…. 4 år går fort och vi har klarat av det med bravur. Hela kommunen skall växa och leva, vi ska känna att vi går mot en ljus framtid.
Pajala behöver en befolkning som mår bra och trivs i sin vardag.
Smutskastning av varandra gynnar inte någon, vårt tips är att spara energin till konkreta åtgärder som gynnar alla.
Arbetarekommunens styrelse för Socialdemokraterna i Pajala

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

1 kommentar på “Vi vill bygga en stark och trygg kommun med framtidstro

  1. Varför bygger ni inga lägenheter i Junosuando? 130 chaufförer jobbar ju där. Många långpendlar!

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Evenemang i Tornedalen

Här följer en sammanställning av några av de evenemang som äger rum i Tornedalen under sommaren, på både svenska och finska sidan av gränsen. 

Solen sken på studenterna

Glädjen var stor när studenterna vid Gränsälvsgymnasiet i Övertorneå sprang ut till strålande sol och alla anhörigas gratulationer. 

”Ska bli konstigt att inte plugga”

Efter regn kommer sol, sägs det. Det fick studenterna från Laestadiusskolan i Pajala erfara när de efter hällregn, i sol fick vandra ut på den röda mattan och den påföljande balen på Folkets hus. ”Ska bli konstigt att inte plugga.

Tärendöholmen åter vandaliserad

Under lördagen ägnade sig ett tjugotal personer att städa upp och fräscha till Tärendöholmen efter en lång vinter. På söndag återvände fastighetsansvarig Petter Stridsman och upptäckte då att det under natten skett skadegörelse på holmen. 

Glamouröst när studenterna gled in på bal

Studenterna i Haparanda rullade in med flådiga bilar och sken ikapp med solen när de gick på den röda mattan till Stadshotellet för årets upplaga av studentbalen. Nära och kära hade samlats för att se de glamourösa och stiliga ungdomarna,

”Dyrt fiskekort tar död på sportfisket”

Det gemensamma fiskekortet mellan Finland och Sverige i den del av Torneälven som utgör gränsälv, är dyrt och tar död på sportfisketraditionen, hävdar sportfiskeentusiasten Leif Taavola i Juoksengi. ”Fiskekorten ger pengar till byasamfälligheterna och kan ses som byautveckling”, säger, Ilkka