Replik: Är Magnus Pettersson nöjd med dessa resultat?

Replik på Magnus Petterssons inlägg ”Skjuter man från höften gällande skolchefen?” i HB 2020-04-28:

Som pensionerad pedagog med stort kontaktnät har jag i media följt argumentationen om skolchefens vara eller inte vara i Övertorneå. Den stora majoriteten med alliansen och socialdemokraterna har bedömt att skolchefen inte ska få förlängt förordnande.

Partierna vill se en ny riktning med fokus på kärnverksamheterna i skolan.Sjukvårdspartiets Magnus Pettersson som sitter i barn och utbildningsnämnden sedan många år tycker att skolchefen har ett bra ledarskap, och att ingen kritik har kommit om arbetet.Här är två av informationerna som Magnus fått ta del av;

Revisorerna skriver så här i sin sista granskning ”Vår samlade revisionella bedömning är att barn- och utbildningsnämnden i begränsad utsträckning säkerställer att de resurser som avsätts till grundskolan används på ett ändamålsenligt och ekonomiskt tillfredsställande sätt. Vi bedömer att de samlade personella resurserna och den höga andelen behöriga lärare borde skapa goda förutsättningar för en betydligt högre måluppfyllelse i de senare skolåren. Elevernas resultat visar dock att så inte är fallet”

Att resurserna inte används på ett ändamålsenligt och ekonomiskt tillfredsställande sätt, visar bland annat betygen för år nio. Där har cirka 60 elever inte uppnått behörighet till gymnasieskolan under de sista åren enligt skolverket.

Hur Magnus Pettersson som ledamot i barn och utbildningsnämnden kan vara nöjd med dessa resultat är anmärkningsvärt.

Bybo

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

4 kommentarer på “Replik: Är Magnus Pettersson nöjd med dessa resultat?

 1. Bybo2. Kanske du borde uppdatera dig lite och kolla fakta. Nummer ett: Robert Grape har inte varit ordförande i friskolan på flera år.
  Nummer två: Lena Hannu är inte kompetent för uppgiften eftersom hon inte har relevant utbildning för att vara skolchef. Hon är mattelärare. Rektorerna ute i verksamheterna har högre utbildning. Nummer 3: Det är Mörtberg och Juntti som inte förlängt hennes tjänst som skolchef. Detta efter att ha lyssnat till personal och föräldrar som varit mycket kritiska till hennes sätt som ledare. Vi behöver en skolchef som ser till att ha bäst kompetens ute i verksamheterna. Vi behöver en skolchef som följer de regler som finns vid rekryteringar. Vi behöver en skolchef som kan verksamheterna och som kommer ut och besöker oss som jobbar. Inte en skolchef som sitter på kontoret och räknar statistik hela dagarna.

 2. Läste hans insändare och ingenstans säger Pettersson att han är nöjd. Han påtalar att resultaten gått åt rätt håll. Han är dessutom missnöjd med att Mörtberg och Grape valde att sparka skolchefen på grund av att Grape helt enkelt inte gillar skolchefen som person. Kan ha att göra med hans ordförandeskap i friskolan. Pettersson är även missnöjd med att Mörtberg och Grape inte kontaktade barn- och utbildningsnämnden för att låta dom tycka till om skolchefen. Pensionerad pedagog, du kanske borde granska skolans verksamhet med nya ögon och inte genom dom råd och rön som gällde under din aktiva yrkestid. Mycket har förändrats i arbetssätt osv utifrån att expertisen utvecklat metoder.
  Bättre att låta Mörtberg och Grape gå från huset istället för att göra sig av med kompetent folk.

  • Så Bybo2 och Sjukvårdspartiet vill behålla skolchefen? Vore intressant att se och höra reaktionerna från personal och föräldrar om ni går ut offentligt och visar ert stöd 🤣 Lycka till i nästa val säger jag bara! 😁👌🏼
   Min röst får ni definitivt inte!

 3. Bybo du har helt rätt!! Magnus P har tydligen glömt kritiken och frustrationen som framförts från oss som arbetar i de olika verksamheterna. Har inte Pettersson och Sjukvårdspartiet hört vad personal och föräldrar sagt överhuvudtaget?!! Då är det dags att vakna!! Det verkar vara viktigare att satsa pengar och resurser på en verksamhet inom bun. När vi går på knäna i förskolan och ska spara så känns det väldigt orättvist att mer pengar satsas på familjecentralen dit inte många ens går längre. Tänk om och gör rätt!! Se till att kärnverksamheterna fungerar först där barnen vistas stor del av sin tid!

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Det utdömda badhuset öppnar igen

I februari stängdes det åldersstigna badhuset i Pajala då det befarades att väggarna kunde rasa in. De politiska partierna var alla överens om att bygga ett nytt. Men under sommaren har badhuset reparerats och i kommande månadsskifte öppnas portarna igen. Blir det nu något nytt badhus?

Pol/Svan tog hem seriesegern

Polcirkeln/Svanstein FF var spellediga i helgen, men blev seriesegrare i kavaj som man säger. Detta eftersom Vitå BK och Jokkmokks SK spelade oavgjort och Jokkmokk nu inte kan komma ifatt Tornedalslaget.

De kräver gång- och cykelväg

ERKHEIKKI Nu går folket i Mejabyarna ut i protest mot Trafikverkets planer på att endast anlägga en gång- och cykelväg, en ynka bit genom Erkheikki, på den tungt trafikerade väg 395.

”Haparanda har levererat i världsklass”

Efter att inspelningen av teve-serien Expedition Robinson avlutades i förra veckan konstaterar Joa Larback, som ligger bakom valet av inspelningsplats, att ”Haparanda har levererat i världsklass”.

HB granskar: Ojas miljonkonkurser

Patrik Oja lämnade jobbet som kommunchef i Haparanda under Barents Center-härvan för att gå över till entreprenören Mikael Fahlanders bolag. Sedan började han också bygga upp ett eget företagsimperium. HB har granskat vad som hänt med dessa företag.

Sparkraven läggs på Centralskolan

I Pajala lämnade tjänstemännen ett åtgärdsförslag för hur skolan ska spara pengar. Men utskottet väljer att inte följa det förslaget och lägger istället alla sparkrav på Centralskolan i Pajala.