Badhus med ungdomsgård skulle lyfta Pajala

Pajala kommun gör upp en plan för att bygga ett nytt badhus för att främja hälsa och fritidsaktiviteter bland invånarna. Projektet har mött ekonomiska utmaningar på grund av dagens höga räntor och inflation, men fortfarande finns det möjligheter att göra badhuset till en attraktiv och kostnadseffektiv anläggning.

För att minska kostnaderna för badhuset finns det för kommunen möjligheter att utvärdera möjligheter till extern finansiering. Genom att söka samarbete med näringslivet och andra organisationer i kommunen kan finansieringen bli mer inkluderande och kostnadseffektiv. Detta skulle också främja samarbete mellan kommunen och näringslivet, vilket kan leda till ökad inflyttning och ekonomisk tillväxt.

För att öka nyttjandet av badhuset och göra det mer lockande för invånarna bör man planera att implementera badhuset tillsammans med en ungdomsgård. Ungdomsgården kommer att fungera som en social plattform där ungdomar kan mötas och delta i olika aktiviteter som bidrar till deras personliga utveckling. Detta kommer att skapa en inkluderande och attraktiv anläggning för hela samhället.

Att fokusera på att skapa en innovativ och modern anläggning som är både hållbar och långsiktig i samverkan torde generera nya idéer och ge kommunen en positiv framtoning. Det nya badhuset ska givetvis utformas med miljövänliga material och teknik för att minska dess klimatpåverkan. Denna hållbara strategi är avgörande för att skapa en anläggning som är anpassad till dagens och morgondagens behov.

Planerna som finns ger vid handen ett nytt badhus i Pajala kommun där det finns möjligheter att skapa attraktiva och hållbara fritidsanläggningar som främjar hälsa och samhällsutveckling. Genom samarbete och innovativ design kan kommunen skapa en inkluderande anläggning som ökar nyttjandet och främjar social sammanhållning.

Samverkan ökar attraktiviteten

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

12 kommentarer på “Badhus med ungdomsgård skulle lyfta Pajala

  1. ett mycket bra förslag från (s) majoriteten. ser på inläggen att det är framtid s och sd anhängare som är emot satsningen fast dom är för satsningen. men dessa partier är emot (s) som kan hänföras till direkta emot sättningar på det personliga planet. dom känner sig inte bekväma med socialdemokratiska värderingar med bla solidaritet som en viktig grund i mitt parti. men med parti namnet framtid s försöker höger partiet lura väljarna att dom är socialdemokrater. förslag till namnändring Framtid Jimmie och Ulf.

  2. Gällivare har haft badhus både i Malmberget även med utebad och Gällivare
    Ungdomsgårdar har de haft ett flertal, ändå har kommunens innevånarantal minskat från 26000 till knappa 17000.
    Badhus finns även på andra orter så inte är det något som lockar

  3. Nu går det för långt! Jämför aldrig Pajala med Svappavaara. Det är som att sätta smör mot margarin, Volvo mot Saab! I Pajala har vi blomstrande ungdomsverksamhet i hockey och fotboll. Vi har en rondell. Vi har Två pizzerior. Vi har en tro på framtiden.Trots att vi har KD…☹️

  4. Ei se kannatte! Fint att kulturarvet kommer fram så tydligt bland de som kommenterat inlägget. Det skribenten efterlyser är att en mötesplats skapas, istället för enbart en av många sportanläggningar. Sport, kultur och mötesplatser för både unga och vuxna är det som skapar samhörighet och trivsel, inte missunnsamhet och gnäll.

  5. Ni som tvivlar på intresse för inflyttning till Pajala kan låtsas ni har ett ledig boende för uthyrning så ser ni vilket intresse de finns, fast vi inte har ett nytt badhus, de är boende vi behöver så använd badhus pengarna till lägenhetsbygge

  6. I Pajala kommun kommer man tyvärr inte att lyckas vända den negativa utveckling som pågått sedan många många år med varken badhus eller fritidsgård. Med varken sossar eller högerpolitik. Det är så mycket annat som behöver göras. Pajala kommer att bli som Svappavaara en matbutik och massa baracker.

  7. Var skall ungdomsgården då placeras? Ungdomsgården har nybyggd lokal på Malmen – varför skall inte ungdomsgården vara där? Badhuset har väl ingen lokal som passar till ungdomsgård, eller har de det?

  8. Var skall ungdomsgården då placeras? Ungdomsgården har nybyggd lokal på Malmen – varför skall inte ungdomsgården vara därR Badhuset har väl ingen lokal som passar till ungdomsgård, eller har de det?

  9. Tornedalsfinskan är ett utdöende fenomen och började sin dödsdans redan för 50-60 år när föräldrarna började prata svenska med sina barn. Hälsar jag på i min hemby så hör jag i princip bara svenska från de som är yngre än 60. Jag misstänker att Tornedalsfinskan inte är någonting negativt idag som det var då jag gick i skolan. När jag är ute och reser i Finland så får jag snabbt vänner som vill höra mig prata Tornedalsfinska. Det är en tillgång om jag så är i Helsingfors eller i Sodankylä. Jag kommer ihåg en busstur i Finland då mina medpassagerare ville höra berättelser från Tornedalen. Vid nästa rastställe så hade jag fri mat och dryck som tack för mina berättelser.

  10. Tornedalsfinskan är som en berlinmur mot nya gener, alla vänder på stående fot när det perklas på

  11. Inflyttning pga nytt badhus? Måste vara ett April skämt. Om de hade gett inflyttning så flyttar man ju till Kiruna och deras fina badhus.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Som att vara ”utom lands” hemmavid

Dubbelt nyår vid den svenskfinska gränsen har blivit en tradition, som under nyårskvällen får en ny dimension. Victoriatorget och vidhängande Rajalla formligen kokar vid tolvslaget. 

Haparandabor fick fel information om textilavfall

Från och med 1 januari är det förbjudet att slänga textilier i hushållssoporna. Trots det har Haparandaborna fått information om att trasiga kläder ska slängas i gröna sopkärlet. 

Truls-effekten har även nått Haparanda

Bordtennisintresset ökar i hela landet efter Truls Möregårdhs framgång i sommarens OS i Paris. Även HSKT:s bordtennissektion har sett ett rejält uppsving i intresset. Mellan 30 och 40 nya spelare har anslutit under året. 

Busschauffören sprider glädje till skolbarnen

Busschauffören Bengt Pesula som kör skolbuss mellan Salmis och Nikkala har visat sig vara en riktig glädjespridare. Ibland är han utklädd till häxa, ibland till lucia och i förra veckan var han tomte. 

Johanna fann sitt drömyrke

Olika händelser ledde Johanna Wennerström till den livslånga uppgiften som diakon. 

Underbart är kort vid iskall Strandplan

Under den tidiga fredagskvällen firas en motorburen Lucia med depåstopp och enklare förtäring vid Strandplan. Detta efter att en julklädd kortege rullat längs raggarrutt utstakad av gänget bakom stora Classic Motor Meet.