fbpx

Kommunen skulle ha lyssnat på uskorna

Vilken kvalitet tror politikerna att personalen på Klippan kan ge vårdtagarna?

Efter att de dragit ner på bemanningen så mycket att arbetsmiljön blivit ohållbar för personalen har bortåt 30 undersköterskor med 20-40 års erfarenhet slutat.

Denna försämring får kommunen betala en kvarts miljon kronor i böter för, men istället för att åtgärda bristerna minskar man ännu mer på personal.

Kommunen skulle ha lyssnat på uskorna.

Nu försöker ledningen locka vikarier genom att erbjuda högre lön, men vem ska lära upp dem när kompetensen är borta? Sen kom covid-19 och personalen skulle stanna hemma vid minsta lilla symtom, men nu när kommunen har fått slutnotan så är det personalens fel att budgeten inte är i balans.

Det är bra att man satsar på vikarier (flexpool), men vad hjälper det att ta personal från verksamhet A till B, det blir ju inte fler av att flytta sig. Vem ska jobba i verksamhet A?

Verksamhetschefer är säkert stolta över sin personal men vilken vård kan ni ge de gamla?

Synd att ni inte har mod att föra fram till politikerna att ni nu bara kan leverera långvård.

Uskorna i stan

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

14 kommentarer på “Kommunen skulle ha lyssnat på uskorna

  1. Många kommuner och landsting meddelar att det inte blir några neddragningar i bemanningen eftersom många ska sluta med naturliga avgångar, men det är ju en neddragning eftersom dessa naturliga avgångar inte bemannas eller inga vikarier tas in.
    Dom som är kvar får då jobba mer på grund av personalbortfallet.
    Sedan ser ledningen att det fungerar inte och ska anställa fler personer, men nu kallas det att bemanningen ökar, trots att det är att bemanningen återställs.
    Tydligen tror ledningen att dom anställda är dumma i huvudet som inte kan logiken i administrationen.

  2. Det är politikerna som har ansvaret och sitter med pengarna.
    Cheferna har bara att rätta in sig i ledet.
    Sen gäller det att ha rätt chefer.
    Man bygger nytt men man har inte ett nytt tänk vad det gäller äldreomsorgen.
    Det behövs politiker som kan detta område och förstår personalens situation och att dem ska få den rätta uppskattningen och med det bättre lön , arbetstider och arbetsmiljö.
    Det gäller och hänga med i tiden och ge de gamla den standard och proffsiga hjälp som bara utbildade undersköterskor kan ge dem och då behövs rätt förutsättningar

  3. Spelar ingen roll vilka partier som sitter i socialnämnden. Alla har nedvärderat våra äldre/brukare. Behövs nya starka röster i kommunhuset.

  4. och högern med centern i spetsen vill fortsätta med sina liberala expreriment. deras devis allt ska privatiserats men går de åt helvete då ska staten ta över. och staten är vi skattebetalare. se bara på lantbrukarna några tillfälliga höjningar av energipriser så är de panik med lönsamheten plötsligt. men inget om man som ägare har dom senaste i form av fordonspark och lantbruksmaskiner. och kolla bara på deras senaste deklararion. ja inte är de nån risk för kk där inte. de är fakta. centern devis är ju liberal konkurrens men inte när de gäller svensk jord och lanbruk.

  5. Kom ihåg att myntet har två sidor. Det som har kommit fram är bara från en sida av myntet.

  6. Ju fler ”chefer” som anställs ju fler indragningar behövs på golvet för att avlöna dessa.
    Vid datorna inträde på många arbetsplatser sades det att nu behövs inte så många personer i administrationen då datorerna jobbar mycket snabbare, men resultatet blev fler kontorsanställda=chefer.

    • Det behövs bara en chef med kunskap och viljan o stå för det man jobbar med

    • Sju chefer färre på ett år, hur kan du säga att det blir fler och fler. Ta reda på fakta innan du skriver dina egna antaganden. Som är totala osanningar.

  7. Det handlar om liv. Både brukare och anställda. Och det har ju pågått i flera år utan någon som helst förbättring, va?
    Dags att ALLA anställda går ihop och kollektivt säger upp sig. Det blir nog ingen förbättring innan det, tyvärr. Brukarna blir lidnade, men tjänstemän, politiker och chefer som roffar åt sig alla pengar får en ögonöppnare.
    Säg upp er!

  8. Så blir det när cheferna inte vill vara besvärliga ”uppåt” och säga som det är, dom vill skydda sig själva och söker enbart gillande uppifrån typ ”oj vad bra chef som har budgeten i balans och inga klagomål”.
    Är det inte dags att ta in ”någon” utifrån som törs ta tag i det hela och ta fram en handlingsplan, men det blir nog som vanligt ändå, denna ”någon” är i beroende ställning till kommunen i och med att betalningen kommer därifrån, då blir nog rapporten därefter också.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus. 

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda.