fbpx

M: Medborgarna har redan gjort sitt val

Moderaterna röstade nej till att hålla folkomröstning om driftsform på det nya äldreboendet i Haparanda, vi har i alliansen gått till val på möjlighet till valfrihet både för boende och anställda. Vi anser att medborgarna redan gjort sitt val i de allmänna valen, majoriteten av medborgarna ville inte ge (S) och (V) sin röst.

Vi påpekar också att tidigare majoritet med (S) visat vägen och upphandlat äldreomsorg på ett klokt sätt ända sedan 2011, även om man inte vill kännas vid detta nu. Vardaga försvann från Haparanda, inte på grund av någon brist i sin omsorg, tvärtom var det kommunens bristfälliga lokaler som gjorde att de fick lämna, intressant nog kunde kommunen driva verksamheten vidare i exakt samma lokaler, alltså med lägre ställda krav.

Vi moderater kommer alltid att sträva efter en korrekt kravställd och effektiv förvaltning inom alla kommunala områden samt möjlighet till valfrihet för våra medborgare.

Niklas Olsson (M)

Sofia Söderholm (M)

Ann-Charlotte Bucht (M)

Anna Wikström (M)

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

15 kommentarer på “M: Medborgarna har redan gjort sitt val

  1. att dom blå/bruna inkl främst centern aldrig lär sig. deras s.k frihetsreformer (främst som gynnar företagen) har ju ”förstört” landet sverige. personalbristen finns inte inom välfärden, tandvården. men personalen finns på fel ställen. hos bemanningsföretagen som skor sig på våra skattepengar. högern som när tillfälle ges alltid vurmar bedrägligt att våra skattepengar ska användas effektivt. men de gäller inte och ge stöd i form av våra skattemedel. moderaterna tex ang pandemin ville ge företagen 100 MILJARDER i bidrag per MÅNAD. ja visst är det tur att inte dom blå/bruna styr landet.

  2. När Moderaterna var ett 10-15 procents parti ville man ha folkomröstningar och när de nu har blivit ett större parti är de tillsammans med Socialdemokraterna de värsta motståndarna till folkomröstningsdemokrati. De använde löftet som valfläsk i vetskap om att många väljare är intresserade av riktig demokrati. Falskspel brukar det kallas.

  3. Det finns även positiva saker med privatisering. Gamla rävar styr inte lika mycket och man ser ju hur det är styrt.

    Dock ska inte det bli så att den som gör jobbet billigast ska få uppdraget. Tyvärr är det till 99% dagens privatiseringar är just det som är huvudagendan.

    Men att få konkurrens annars är ju bra. Då har man som arbetare också lite möjligheter dvs enklare säga upp sig om inte något är bra.

    Själv ser jag i alla fall att någon annan borde ha ansvaret om det är staten eller någon liten privat t ex ett bolag som är gemensamt ägt av dem som jobbar där. Kommunen sköter ju det mesta dåligt.

  4. Första steget där Vård, Skola och Omsorg lyfts tillbaka till Moder Svea är på god väg, dvs att Landstingen försvinner, Regionerna försvinner. Därefter, eller kanske tidigare, kommer ovanstående ansvar som idag åvilar kommunerna att lyftas bort.

    Personlig åsikt är att detta borde gjorts för länge sedan. Det går aldrig att få en jämbördig, jämställd Vård, Skola, Omsorg om det ska vara 290 stycken ”småpåvar” som tolkar lagar och bestämmer utifrån respektive ideologiska fundament.

    Den ostridbara, oinskränkta verkligheten ska, utan undantag, utgöras av att ”varje satsad skattekrona, ska oavkortat gå till/investeras i verksamheten”.

    Till verksamheten räknas inte att ägare kan ge sig själva utdelningar, bonusar, olika löneförmåner, skyhöga löner, etc.

    En reflektion, och den gäller nu inte endast denna artikel utan rent allmänt artiklar långt tillbaka….. När gav en politiker, företrädare för ett parti, en ….eloge, komplimang till någon av sin/sina ”motståndare” att de gjort ett bra jobb/arbete ??? För nog sjutton borde det väl finnas många sådana situationer….Är det någon läsare som kan ge ett exempel……

    • @l
      @gvjr

      Håller fullständigt med! I en småkommun (säkert även i större, syns bara inte lika tydligt) är det så att rekryteringar sker med svågerpolitik.

      Vore lite mer rättvist om en större enhet var inblandat. Mindre risk att kompisens bekantas bekant går före i inlasregler mm.

      • På de ”lägre” nivåerna sker förvånansvärt många rekryteringar med bidrag i tankarna, såväl kommunalt som privat. Arbetslösa utnyttjas till max för att sedan få kicken när bidragsperioden är slut och ersättas av en annan arbetslös.

  5. Citat ”Glöm inte att Sjukvårdspartiet nu är vågmästare mellan de två blocken Alliansen och S+V.”

    Är det där samma som att försöka plocka poäng/röster från båda ”håll” av den politiska kartan ?

  6. Personerna i det blåa laget verkar inte ha koll på lagar och regler, dom verkar tro att det är fritt att styra precis som dom vill

  7. Är man i moderaterna oroliga för vad resultatet i en folkomröstning skulle visa?
    Man predikade också om att föra kommuninvånarnas vilja, man propagerade högt om att man ska värna om att göra kommunens invånares röster hörda. Det struntar man nu i?
    Man har i urminnes tider anklagat dom styrande kommun partierna gör brist på transparans och att dom bara för sin egen linje fram. Nu gör man från moderaternas håll exakt samma.

  8. Moderaterna glömmer att det även var det budskapet
    vi gjorde från Sjukvårdspartiet… att tillåta alternativa driftsformer inom den kommunala verksamheten. Konkurrensutsättning som syftar mot en mer effektiv verksamhet.
    Glöm inte att Sjukvårdspartiet nu är vågmästare mellan de två blocken Alliansen och S+V.
    Sjvp väljer de bästa alternativen som visar ansvar för våra kommunala skattemedel.

  9. DET HÄR VAR VERKLIGEN INTRESSANT!
    Hur förhåller sig (M) till lagen, ska inte den gälla i Haparanda? Det vill säga rättigheten att få en fråga prövad genom lokal folkomröstning om 10 procent av de röstberättigade i kommunen så tycker.
    Är det Moderaternas uppfattning att i och med att Sjukvårdspartiet drog hem en massa röster, så ger det borgarna fritt spelrum att fatta vilka korkade beslut som helst?
    Nej, men så kan vi ju inte ha det. Visst är det då tur att det finns lagstiftning som ger medborgarna rätten att ifrågasätta dumma propåer innan dessa blir verklighet…

    Niklas och ni andra i det blåa laget: tänk om, respektera folkviljan och gör rätt…

    • Nu börjar väl diskussion bli lite löjlig från S sida. Skrev de inte ett miljonkontrakt med ett företag som ville ha vinster på bekostnad från skolan i haparanda? Och nu spelar man för gallerian att man är emot vinster från välfärden ? Vakna haparandabor ! Varför fick vi ingen folkomröstning av Fahlander hyreskontraktet? Jo, för allt skedde bakom lykta dörrar !

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda. 

Oplogade trottoarer vållar debatt

Oplogade trottoarer i Haparanda har blivit ett omdebatterat ämne både på nätet och i verkliga livet. Jörgen Waara, platschef på BDX, håller dock inte med de som levererar kritik. ”Vi gör ett bra jobb och får mycket beröm”, säger han.

Snöforskaren vann sitt tolfte Tornedalslopp

I helgen arrangerades Tornedalsloppet för 55:e gången med runt 150 deltagare som gick i mål från de tre startplatserna Kuivakangas (11 km), Wanhaniemi (23 km) och Svanstein (45 km). Den mest rutinerade segraren heter Nina Lina Lintzén, Luleå Gjutarens IF