fbpx

Skamligt att kommunen inte fixar badet

Tromsöviken på Seskarö har kommunens enda riktiga havsbad! Välbesökt även denna sommar av turister från många länder. Enligt Haparanda kommun har kommunen inget ansvar för badet trots att det är skyltat, trots stor parkeringsplats och väg ner till badet.

Jag tog kontakt med kommunen för ett par år sedan med anledning av det ni kan se på bilden. Nu är det extremt lågt vatten, men när det är en meter högre kan man inte se stenarna som hotar under ytan. Massor av barn badar här varje sommar. Måste något barn eller någon vuxen skadas allvarligt innan kommunen agerar.

Kommunen skyller på Länsstyrelsen, att de inte tillåter att man schaktar bort stenarna från badet.
Ett eller högst två dagsverken med en schaktmaskin och Haparanda har ett av Norrbottens finaste havsbad. Nu efter Robinson kommer det troligen ännu fler till Seskarö.

Det är skamligt av kommunen att inte lägga ut jobbet! Entreprenörer finns på Seskarö!

Björn Hernefeldt Tromsöviken/Seskarö

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Skamligt att kommunen inte fixar badet

  1. Det finns ett mkt enklare sätt Björn, ta din machete och hugg nå ruskor och markera ut dom farliga stenarna så du får nattro…

  2. När covid-19 är över så kommer hem-/svemester att minska mycket kraftigt och folk vill resa med charter igen.
    Många sörlänningar säger ”varför åka 140-190 mil norrut till myggen när man kan åka 140-190 mil söderut till värmen, solen, maten och drycken”.

  3. Robinson kommer inte dra hit några horder av turister. Många kommuner i vårat av långa land har blivit lurade av konsulter och så kallade entreprenörer. Många små kommunerna har månag miljoner i skulder för fel investeringar i frågan.
    Hernefeldt med sina vänner kan säkert ordna saken utan att det belastar skattebetalarnas plånböcker. Hen har ju goda kontakter hos adeln i Haparanda. Där finns det ingen brist på resurser.

  4. Men Björn… du som är en gammal sjökapten och 10-de gradens frimurare borde väl kunna dra i lite trådar här och där så är saken löst i ett nafs? Du har väl inte gått i ide redan? 🙂

  5. Björn! Är det kommunens ansvar, eller är det inte det? Din insändare är tvetydig. Å ena sidan säger kommunen att de inte har ansvar, å andra sidan skyller de på länsstyrelsen. Vad gäller?
    Klart vi ska ha ett fint bad på Seskarö, men vem har egentligen ansvaret? Vore fint med en kommentar i Hb från kommunen som klargör vad de tycker.

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

”En enorm trygghet att vi är fem”

Från och med 1 september har Haparanda en ny politisk ledning, ett femmanna lag bestående av (C), (M), (KD), (SD) och (SJVP). Enligt nye kommunalrådet, Janne Lind (C), var de igång och jobbade redan den 30 augusti då de anser

Från Haparanda till Helgeandsholmen

Haparandas ledande socialdemokratiska representant Ida Karkiainen firar i höst tio år som riksdagsledamot. 

Öppet hus på Forslundsgården

På lördagen hölls öppet hus på den anrika Forslundsgården, där gästerna kunde ta del av processen med restaureringen. Besökandets skara bestod bland annat av representanter från länsstyrelser och familj till de gamla ägarna. 

Mäki säljer familjeföretaget efter 100 år

I 100 år har Mäkis lantbruk i Kardis ägts och drivits av samma familj. Mikael Mäki är tredje generationen lantbrukare på gården, men har nu tagit beslutet att gå i pension, och lämnar över handskarna till Irmantas Bockus och hans

Skratt och gråt bakom ett nytt läromedel i meänkieli

Enligt Susanne Redebo och Mervi Erkheikki, som har författat och idag lanserar ett digitalt läromedel på meänkieli, har det saknats ett modernt läromaterial för elever med grundläggande kunskaper i språket och som speglar elevernas vardag. ”Vi har under arbetet skrattat

Nu får 23 människor vila igen

Under söndagen kunde återlämnade kvarlevor begravas på Akamella ödekyrkogård 146 år efter att de grävdes upp och fördes bort. ”Det känns som att det blev en fin stund för dem här som nu får återbördas dit de hör hemma”, säger