fbpx

Skamligt att kommunen inte fixar badet

Tromsöviken på Seskarö har kommunens enda riktiga havsbad! Välbesökt även denna sommar av turister från många länder. Enligt Haparanda kommun har kommunen inget ansvar för badet trots att det är skyltat, trots stor parkeringsplats och väg ner till badet.

Jag tog kontakt med kommunen för ett par år sedan med anledning av det ni kan se på bilden. Nu är det extremt lågt vatten, men när det är en meter högre kan man inte se stenarna som hotar under ytan. Massor av barn badar här varje sommar. Måste något barn eller någon vuxen skadas allvarligt innan kommunen agerar.

Kommunen skyller på Länsstyrelsen, att de inte tillåter att man schaktar bort stenarna från badet.
Ett eller högst två dagsverken med en schaktmaskin och Haparanda har ett av Norrbottens finaste havsbad. Nu efter Robinson kommer det troligen ännu fler till Seskarö.

Det är skamligt av kommunen att inte lägga ut jobbet! Entreprenörer finns på Seskarö!

Björn Hernefeldt Tromsöviken/Seskarö

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

6 kommentarer på “Skamligt att kommunen inte fixar badet

 1. Det finns ett mkt enklare sätt Björn, ta din machete och hugg nå ruskor och markera ut dom farliga stenarna så du får nattro…

 2. När covid-19 är över så kommer hem-/svemester att minska mycket kraftigt och folk vill resa med charter igen.
  Många sörlänningar säger ”varför åka 140-190 mil norrut till myggen när man kan åka 140-190 mil söderut till värmen, solen, maten och drycken”.

 3. Robinson kommer inte dra hit några horder av turister. Många kommuner i vårat av långa land har blivit lurade av konsulter och så kallade entreprenörer. Många små kommunerna har månag miljoner i skulder för fel investeringar i frågan.
  Hernefeldt med sina vänner kan säkert ordna saken utan att det belastar skattebetalarnas plånböcker. Hen har ju goda kontakter hos adeln i Haparanda. Där finns det ingen brist på resurser.

 4. Men Björn… du som är en gammal sjökapten och 10-de gradens frimurare borde väl kunna dra i lite trådar här och där så är saken löst i ett nafs? Du har väl inte gått i ide redan? 🙂

 5. Björn! Är det kommunens ansvar, eller är det inte det? Din insändare är tvetydig. Å ena sidan säger kommunen att de inte har ansvar, å andra sidan skyller de på länsstyrelsen. Vad gäller?
  Klart vi ska ha ett fint bad på Seskarö, men vem har egentligen ansvaret? Vore fint med en kommentar i Hb från kommunen som klargör vad de tycker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Dela den här artikeln:

Dela på email
E-post
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
 • E-tidning
 • App för mobil
 • App för läsplatta
 • Taltidning (sve)
 • Sökbart arkiv
 • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Smittoläget i Tornedalen

Det är svårt att jämföra smittspridningen i Sverige och Finland eftersom länderna rapporterar på olika sätt. Haparandabladet har därför räknat om siffrorna så att det går att jämföra smittoläget på båda sidorna av gränsen. Det visar sig att läget är

Sexåriga Ellinor fick covid-19

Det var ingen vanlig magsjuka som Ellinor, sex år, åkt på – vilket läkarna först trodde. Efter två negativa coronatester visade det tredje att hon hade drabbats av covid-19. 

Polisrazzia hos Haparandafiskare

15 gränspoliser från Skåne till Kiruna stormade  in i lokalen där 21 anställda hos yrkesfiskaren Thomas Innala höll på att bereda löjrom. De anställdas bilar blockerades och dörrarna vaktades. Incidenten var den senaste inslaget i en konflikt som nu pågått i 20 år.

Hur mår laxen i älven?

Dödligheten bland stigande lax i Torneälven har väckt oro i både Finland och Sverige sedan sommaren 2014, då fler döda laxar än normalt påträffades i vattenområdet. Förra veckan observerades flera sjuka laxar i älven, bland annat några som HB  fotade vid cementkajen i Haparanda.

Kliver ut ur skuggorna

I samband med lanseringen av Klas Barons tredje roman Hämnden gror (Kultur på gränsen), ger sig männen bakom aliaset till känna.

Efter den hårda kritiken: Kommunen agerar

Redan i juni berättade HB att nuvarande och tidigare arbetstagare på Haparanda kommun riktade skarp kritik mot enhetschefen Lena Asplund. Konsultbolaget Ernst & Young fick då  i uppdrag av kommunstyrelsens arbetsutskott att genomföra en utredning av arbetsmiljön. Nu har kommunstyrelsen beslutat om åtgärder i enlighet med den utredningen.